SVLADALI ŠKRLJEVO Puntamičani velikim preokretom stigli do drugog gostujućeg trijumfa u sezoni

Igrači Stipe Kuliša u osmom su kolu HT Premijer lige na gostujućem parketu svladali Adria Oil Škrljevo rezultatom 82:90 i došli do nove pobjede u hrvatskom prvenstvu. Premda su u prvoj četvrtini gubili visokih 16 razlike, Puntamičani su u nastavku prikazali izvrsnu košarku i velikim preokretom stigli do drugog gostujućeg trijumfa u sezoni.

Za razliku od uspavanih Zadrana koji su jako loše otvorili susret, domaćini su od prve minute bili u željenom ritmu. Dvije trice Ivana Vrgoča i jedna Tonija Jelenkovića, ugrađene u seriju 14:0, natjerale su trenera Stipu Kuliša na rani razgovor sa svojim igračima. Negativan niz je nakratko prekinuo Marino Šarlija, no nije trebalo dugo čekati da se „Naftaši“ odvoje na ogromnih plus 16 (18:2) i stave dodatan teret na leđa, izgledalo je šokiranih gostiju. Ipak, košarka se igra 40 minuta, što su košarkaši Škrljeva na svojoj koži osjetili u nastavku dvoboja. Poeni Ivana Vučića i Dina Palčića stabilizirali su goste, da bi dvije trice iskusnog kapetana „Zelenih“ već do završetka prve četvrtine nagovijestile da „Spartancima“, kako im nadimak i kazuje, predaja nije u krvi.

Otvaranje druge dionice donijelo je nastavak bolje igre Sonika koji je serijom 0:9 već na ulasku u 14. minutu uhvatio potpuni priključak. Dobra igra u obrani, oplođena s nekoliko laganih poena na drugoj strani terena, primakla je Puntamičane na samo 34:29. Domaćini su se trgnuli nakon minute odmora pa smo u narednom razdoblju gledali izjednačenu košarku, da bi polaganje Marka Juriča za minus četiri (43:39) najavilo „zelenih uragan“ u završnici prvog poluvremena. Kao u Gundulićevom Osmanu, „tko bi gori, eto je doli“, pa se nakon serije 0:11 na veliki odmor otišlo s ugodnih, i s obzirom na početne minute iznenađujućih, 43:48 za zadarski sastav.

„Soniksi“ su do preokreta došli zahvaljujući čvrstoj obrani koja je suparnicima u drugoj dionici dopustila tek 11 poena te izuzetno dobrom šutu za tri poena (9-13), pri čemu je prednjačio dvojac Palčić-Vučić koji je u prvih 20 minuta ubacio više trica od čitave domaće momčadi.

Boravak u svlačionici nije previše naškodio „Spartancima“ koji su u nastavku zadržali dobar ritam s kraja prvog dijela. Dalekometni šut je i dalje bio na visokoj razini, a vrijedan napadački doprinos je dolazio od strane raspoloženog Juriča koji je s devet poena u kratkom razdoblju odveo goste na prvu dvoznamenkastu prednost (52:62). Taylor Adway je s linije slobodnih bacanja nakratko prekinuo nalet Puntamike, no kada je Gabriel Marić nedugo potom položio za plus 13 nakon lijepog dodavanja Marina Šarlije domaći strateg je u nevjerici gledao gdje je nestala igra njegovih momaka s otvaranja susreta. Ipak, da ne bude sve ružičasto za Kuliševe momke pobrinuli su se problemi Ivana Vučića s osobnim pogreškama zbog kojih je najbolji strijelac zadarskog sastava završnicu treće četvrtine bio primoran provesti na klupi, što su domaćini iskoristili da se s linije penala vrate u igru.

U odlučujuću dionicu se ušlo s plus sedam za Zadrane (66:73) koji su podigli intenzitet obrane i ostavili „Naftaše“ bez poena u prve tri i pol minute četvrte četvrtine, pa je semafor ubrzo pokazivao ugodnih 12 koševa prednosti za Sonik. Problemi s osobnim pogreškama i kratka rotacija stvarali su velike probleme „Spartancima“ koji su potom upali u sušno razdoblje, no domaćini to nisu uspjeli iskoristiti. Toni Jelenković je tricom primakao Škrljevo na šest poena zaostatka (76:82), no bilo je to najbliže što su igrači Damira Rajkovića uspjeli prići. Dva vezana dalekometna ubačaja Petra i Gabriela Marića vratila su Puntamičane na dvoznamenkastu razliku, nakon čega je priči bio kraj.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je kapetan Dino Palčić s 19 koševa, sedam asistencija i šest uhvaćenih lopti, a pratili su ga Ivan Vučić i Gabriel Marić sa 16, odnosno 14 poena, dok je domaćine predvodio Josip Barnjak s 22 koša i osam ukradenih lopti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...