U kojoj je fazi rekonstrukcija rive? Radi se novo kameno opločenje, ugradnja tijekom studenog

Izvođenje radova na Obali kralja Petra Krešimira IV. podijeljeno je u 4 dijela. Trenutno se izvode radovi na dijelu 1.

Demontirane su sve postojeće mornarske stepenice i ograde za ulaz u more, kamene kolone, kameno opločenje u površini od 1.000 m2 i postojeća kamena bordura, bankina i obloga u dužini od 261 metar.

Izveden je iskop nasipa iza postojećeg obalnog zida u dužini od 174 metra, razbijanje postojećeg obalnog zida u dužini od 174 metara, podmorski iskop postojećeg materijala u dužini od 174 metara te je izrađena nova tucanička podloga ispod novog temeljnog zida u dužini od 170 metara.

Izrađena su 162 nova predgotovljena elementa temeljnog zida, ugrađeno je 116 elemenata te su isti monolitizirani na licu mjesta.

Izvedeno je i predopterećenje ugrađenih elemenata u dužini od 90 metara te novi nadmorski zid u dužini od 30 metara.

U tijeku je proizvodnja novog kamenog opločenja te ugradnja novog kamenog opločenja planira se tijekom studenog.

Izvođenje radova na Liburnskoj obali podijeljeno je u 3 dijela od 130, 150 i 118 metara dužine počevši od mosta u smjeru sjeverozapada odnosno prema vrhu poluotoka. Prvi dio radova u dužini od 130 metara započeo je 4.10.2021. godine, a planirano trajanje je kraj 2021. godine.

Po završetku ove dionice, odmah se nastavljaju radovi na sljedećoj dionici kako bi svi radovi na rekonstrukciji Liburnske obale bili gotovi do ljeta sljedeće godine.

Lučka uprava Zadar ulaže maksimalne napore kako bi opsežni radovi koji se odvijaju u sklopu Projekta Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar – Poluotok u što manjoj mjeri otežavali redovno odvijanje pomorskog prometa, kao i normalnih funkcija i uobičajenog života našega grada, te se ovim putem još jednom zahvaljuje svim građanima, ali i ostalim dionicima na strpljenju koje pokazuju kako bi u konačnici svi zajedno, po završetku radova, mogli uživati u još ljepšoj zadarskoj rivi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...