U zadarskim školama zaražen 161 učenik i 32 djelatnika, prelazi li se na online nastavu?

Iako je prema jučerašnjim podacima na koronavirus bilo pozitivno 3.820 učenika i 554 nastavnika, Ministarstvo znanosti i obrazovanja zasad ne namjerava mijenjati kalendar školske godine. Poručeno je to nakon što je ministar Davor Božinović najavio mogućnost da škole iskoriste nadolazeće blagdane te da se tih dana ne ide u školu s obzirom na to da gotovo četvrtina novozaraženih dolazi iz školskog sustava.

Da su žarišta zaraze covidom-19 najčešća u školskoj dobnoj skupini, od 10 do 19 godina, potvrdila je prije nekoliko dana i epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Iva Pem Novosel.

U osnovnim i srednjim školama na području Zadarske županije koronavirusom je trenutno zaražen 161 učenik, 177 ih je u samoizolaciji, a među zaposlenicima u školama je 32-oje pozitivnih i 10-ero u samoizolaciji.

Znači li to da zadarske učenike uskoro čeka prelazak na C model, odnosno online nastavu?

Ivan Šimunić, županijski pročelnik za školstvo kaže kako trenutna situacija ne nalaže prelazak na C model, ali i kako se to vrlo brzo može promijeniti. Dodaje, u kontaktu je s ravnateljima koji pomno prate epidemiološku sliku u školama.

-Neće biti produljenja praznika kako se to činilo, već će se prelaziti na C model gdje to doista bude potrebno. Imamo dvije škole koje rade po C-modelu, nadaju se i procjenjuju da će nakon praznika moći nastaviti po A modelu, rekao nam je pročelnik Šimunić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...