U zadarskoj bolnici dvoje pozitivnih zaposlenika nakon testiranja, nisu imali Covid potvrde

Ministarstvo zdravstva objavilo je podatke o tome koliko se zdravstvenih djelatnika jučer do kraja dana odbilo testirati, koliko ih nema COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz i koliko je onih koji su se odbili testirati prije ulaska na svoje radno mjesto.

Najviše pozitivnih zaposlenika nakon testiranja je u KBC-u Osijek, po četvero ih je u KBC-u Rijeka i KB Dubravi, dvoje pozitivnih je u KBC-u Zagreb te bolnici u Zadru.

Najviše zaposlenih odbilo se testirati u KBC-u Sestre Milosrdnice, njih devetero. U dječjoj bolnici Srebrnjak odbilo se testirati sedmero djelatnika. Testiranje je četvero zaposlenika odbilo i u KBC-u Zagreb te KB Dubravi kao i troje u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu.

Kada bi se sagledale brojke u ukupno 62 zdravstvene ustanove, situacija je sljedeća. Ukupan broj zaposlenih je 52 374, njih 9752 nema COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz.

Broj zaposlenih koji su trebali pristupiti testiranju je 7287, a broj zaposlenih koji je testiran je 6795. Od toga broj pozitivnih zaposlenika, odnosno nalaza testa je 26.

32 zaposlenika je odbio testiranje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...