U Zadru će se održati 20 socijalnih, radnih i ekoloških akcija, prijave za mlade od 15 do 35 godina starosti

U sklopu promocije volonterskog maratona 72 sata bez kompromisa, članovi Organizacijskog tima te akcije za Zadarsku nadbiskupiju u subotu 9. listopada održali su najavni događaj u središtu Zadra, kada su animirali sugrađane da se prijave za sudjelovanje u tom maratonu od 14. do 17. listopada.

Maraton se održava u desetak europskih zemalja, a u Hrvatskoj u 16 gradova. Geslo ovogodišnje akcije je Zagrli srcem.

Zadarska mladež šestu godinu sudjeluje u akciji 72 sata bez kompromisa, pod pokroviteljstvom Povjerenstva za pastoral mladih Zadarske nadbiskupije.

U Zadru će se održati 20 socijalnih, radnih i ekoloških akcija. Skupljat će se namirnice i potrepštine za Socijalnu samoposlugu, u suradnji s poduzećem Nasadi mladi će čistiti okoliš, kao i pomagati u knjižnici, staračkim domovima i dječjim vrtićima, azilu za životinje.

Ante Dušević je voditelj zadarskog Organizacijskog tima.

„Kao što geslo kaže, poručujemo mladima da zagrle srcem volontiranje, pomažu potrebnima, brinu o okolišu i razvijaju svoje talente. Treću godinu sudjelujem u volonterskom maratonu. Inače, kada mogu, nastojim volontirati. Smatram da je to nešto plemenito što upotpunjuje društvo, obogaćuje nas i pomaže da bolje razumijemo druge“ rekao je Dušević.

Sabrina Pintar je rekla:

„Posebna čar projekta 72 sata je što volonteri na početku, kada se prijavljuju, ne znaju koju će akciju dobiti. To je ta beskompromisnost, oni pristaju na volontiranje, ne znajući što će raditi. Onda će prvi dan akcije saznati gdje će volontirati. Od početka sudjelujem u toj akciji. Svake godine me oduševi koliko je važno da svi damo svoje vrijeme i da činimo dobro“.

Marin Modrić je rekao da je akcija poticaj da mladi daruju svoje vrijeme beskompromisno ljudima koji to trebaju.

„Svi imamo tijekom dana praznog hoda, zateknemo se kako i uzalud potrošimo vrijeme. Akcija 72 sata je dobra prilika da izađemo iz svoje zone ugode i da vrijeme koje bismo utrošili na tko zna što, iskoristimo za nešto konstruktivno, od čega će koristi imati oni kojima to najviše treba. Upoznao sam puno dobrih ljudi za vrijeme akcije. Najbitniji su ljudi, kojima pomogneš i koje upoznaš, pa se kasnije međusobno izgrađujemo“ rekao je Modrić.

U pripremi za akciju mladi iz Organizacijskog odbora imali su i teambuilding. Anđela Gaši je rekla:

„Znam da će biti odlično jer i ekipa je jako dobra, jedva čekamo da to krene i upoznamo nove ljude, sklopimo nova prijateljstva. Ne idem radi svoje koristi nego da koliko god mi bilo i teško u nekom trenutku, nekoga razveselim, nekome uljepšam dan, kažem lijepu riječ“.

Katarina Delač je poručila da su im osobito potrebni mladići, fizička snaga.

„Momci, odvažite se, pomozite. Možete upoznati nove ljude, pomoći otkriti neki novi talent u sebi, možda i dalje nastaviti s volontiranjem. Lijepo je pomoći nekome tko je u potrebi, dati svoju ruku nekome tko ne može sam nešto učiniti. Sreća na licima kojima pomogneš, ta radost kad im netko dođe, pruži pomoć riječima ili fizičkim radom je predivan doživljaj. Radost je vidjeti sreću na tuđem licu, a da mu to daješ besplatno. Dajmo se drugima. I ove godine Gospodin nam daje široke ruke da možemo svoje srce dati ljudima, a ne biti sebični i zadržavati za sebe. Raširimo svoje srce kako je Gospodin učinio za nas“ potaknula je Delač.

Mladi od 15 do 35 godina starosti mogu se prijaviti preko stranice www.72sata.hr. Odabere se grad te se prijavi sebe ili grupu svojih prijatelja.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...