Vidaković: “Tornadov problem je kako su dočekali Pavla, većina je na njegovoj strani. A u samom klubu ne vidim žar!”

Pretkadeti KK Zadar ove godine postali su prvaci Hrvatske, razgovarali smo sa 44- godišnjim Rajkom Vidakovićem, trenerom momaka rođenih 2007. godine.

Prisutni smo na treningu, nekoliko momaka individualno radi, potpuno su nepoznati, pristigli iz Škole košarke – Zadar.

– Momci trenutno rade na šuterskoj formi, istaknuo bi kako ovo današnja momčad nije ona šampionska generacija od lani, sve su to potpuno novi igrači. Većina prošlogodišnjih igrača je prešla u kadetsku momčad, nekoliko njih je otišlo i u druge klubove, jer nisu prošli našu selekciju, govori Vidaković.

Kako vam izgledaju  novi momci pristigli iz zadarske škole košarke ?

– Polovično sam zadovoljan, ima mladića koji imaju ekstra volju za trening, a ima i onih koji dolaze kao da ih netko tjera na silu. Moj zadatak je prepoznati tko je radnik i ima talent, i tko s velikom željom trenira. Želimo igrače koji brzo uče i usvajaju potrebna znanja, kako bi te momke u konačnici progurali i do seniora, jasan je Rajko.

Planirate li uskoro možda sudjelovati i na nekom turniru ?

– Dobili smo poziv da 31. listopada i 1. studenog na Svi svete, na jedan jaki turnir, naime, KK Dubrovnik slavi sedamdeset i pet godina postojanja, koliko znam sudjelovat će i Cibona i još neke strane momčadi. Izvrsna je ovo prilika kako bi naši dečki stekli nekakvo iskustvo, napokon. Trebali smo ići i u Švicarsku, ali smo odustali, jednostavno u KK Zadru nema novaca, bez toga se nažalost ne može, razočaran je Vidaković.

Kako komentirate loše rezultate prve momčadi Zadra ?

– Nema tu previše filozofiranja, moramo i možemo puno bolje od ovoga, dosta novaca je uloženo, došli su novi igrači, opet ću spomenuti novac, on je samo jedan dio problema, veli trener pretkadeta Zadra.

Što konkretno ne valja ?

– Seniorska momčad KK Zadra se ne bori dovoljno, ne vidim taj žar i to je najveći problem, bez dlake na jeziku kaže Rajko.

Prvotimci KK Zadra primaju plaću, zašto se dovoljno i ne trude ?

– Ma nije vam to samo stvar u primanju plaće, postoji i još nešto, tajanstveno će Vidaković.

Otkrijte nam ?

– Iskreno tu je i svlačionica jako bitna, ne znam kakvo je stanje u njoj, da li postoji ta kemija između samih igrača. Jedan od razloga loše igre KK Zadra je i moguća loša kemija unutar momčadi, mi ne znamo što se u svlačionici događa. Ako je jedan igrač zavidam drugome, a to se ne dovede u red, tu sreće nema, analizira mladi zadarski trener.

Pristigao je Pavle Marčinković, komentar ?

– Moj je bivši igrač, trenirao sam ga u KK Voštarnica, dobar je to dečko, voli i grad i klub, imao je neke svoje mane, ali tko ih nije imao, iskren je veliki radnik Vidaković.

Navijači Tornada ga nisu nimalo lijepo dočekali ?

– To je njihov problem, mislim da je većina gledatelja na Pavlovoj strani. Postoje nekoliko momaka u Tornadu koji konstantno šire negativnu energiju, završio je Rajko Vidaković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...