VIDEO Objavljena dramatična snimka spašavanja penjača s Velebita po orkanskoj buri

Iz HGSS Stanice Zadar objavili su dramatičnu snimku koja prikazuje spašavanje stranih penjača sa stijene Anića Kuk na Velebitu.

U subotu je u 16:14 na dežurni telefon HGSS Stanice Zadar, preko centra 112, stigao poziv dvoje stranih penjača kojima je zapelo uže. Nalazili su se u stijeni Anića Kuk. Situaciju je posebno otežavala orkanska bura za koju je izdano upozorenje.

Šest članova HGSS Stanice Zadar i jedna članica Stanice Split koja boravi u Starigradu krenuli su prema unesrećenima. Prvih dvoje spašavatelja koji su bili najbliži krenuli su prema unesrećenima penjući se po gotovo nemogućim uvjetima, objavio je HGSS.

Nakon više od dva sata borbe s orkanskom burom spašavatelji su stigli do unesrećenih koji su se nalazili u petoj dužini na više od 200 m od početka stijene.

Kako penjači nisu bili ozlijeđeni svi skupa su se spustili po užetu, absail tehnikom, sve do podnožja. Prvi spašavatelj, pa unesrećeni, pa spašavateljica. Akcija je završila oko ponoći -srećom bez ozlijeđenih, ali dobro pothlađeni i umorni.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...