Vladimira Anzulovića pitali smo kako planira osvojiti zadarsku publiku: “Želim da se u što većem broju vrate u dvoranu, dat ću sve od sebe”

Razgovarali smo u poluvremenu utakmice Zadar – Borac Čačak s novim trenerom kluba s Višnjika Vladimirom Anzulovićem, nije nas omela prevelika buka, naime, u dvorani Krešimir Ćosić bila su svega 322 gledatelja.

Vladimir je praktički cijelo djetinjstvo proveo u dvorani Cibone, uz tatu Vladimira legendarnog sportskog komentatora na HRT-u, i starijeg brata Dražena. Na klupi KK Zadar debitirat će sljedećeg petka 29. listopada, kada Zadar u Prvenstvu Hrvatske dočekuje Alkar -Sinj.

Pritiska zadarskih navijača se ne plaši, i hrabro kreće u nove izazove.

– Daleko sam vam ja od Cibone i to već jedno dvadeset pet godina, radio sam u kompliciranim sredinama već i do sada. Znam da ću dati sve od sebe, i pokušat ću da me i momčad prati u tome, ako u tome uspijem to će se automatski prenijeti i na gledatelje, želim da se u što većem broju vrate u dvoranu. Sretan sam što sam postao trenerom Zadra, to je velika stvar u karijeri za svakog stručnjaka, govori Anzulović mlađi.

Možete li KK Zadar malo podignuti u igri, temperamentni ste, znate i zavikati na igrače kad ne igraju dobro ?

– Nije sve u vici, autoritet se stječe isključivo znanjem. Nadam se da ću uspjeti podignuti nivo igre, ako uspijemo tu energiju i borbenost koju igrači u neku ruku i pokazuju, prenijeti u kvalitetnu igru na jedan duži vremenski period, publika će to svakako prepoznati. Želim da momci pružaju sve od sebe, a ja ću kao njihov trener dati svoj maksimum. Ova momčad KK Zadra vrijedi puno više nego što sami rezultati pokazuju, jasan je Vladimir.

Tko će biti uz vas u stručnom stožeru, Srđan Helbich već je najavio da će ostati i dalje kao prvi suradnik ?

– Moram snimiti situaciju, u narednim danima ću odlučiti. Moj prvi trening s klubom odradit ću sljedeći ponedjeljak, završio je novi trener KK Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...