Zadar dočekuje Hajduk, novac od ulaznica ide za kupnju inzulinskih pumpica za Cukriće

Na subotnjoj nogometnoj fešti u kojoj će u prijateljskoj utakmici Zadar ugostiti Hajduk, u punom će se sjaju predstaviti projekt HNK Zadra – Zadarska dica.

Humanitarna aktivnost projekta orijentirana je prema akcijama za pojedine slučajeve i u suradnji sa zadarskim udrugama koje aktivno djeluju na području rada s djecom s teškoćama u razvoju.

Inicijativa je to kojom će se članovima udruga otvoriti tribine stadiona na Stanovima kroz cijelu godinu i redovito organizirati humanitarne akcije kojom će se pomagati djeci i na neki način odužiti zajednici.

Prava uvertira u glavni događaj odvijat će se u subotu na Narodnom trgu s početkom u 11.00 sati gdje će se okupiti igrači Zadra i Hajduka zajedno s članovima Udruge Down sindrom Zadar i Udruge Cukrići Zadar.

U bogatom programu bit će organizirana edukacija o dijabetesu, a isto tako će se poticati sugrađane na razvijanje tolerancije i empatije spram djece s teškoćama i osoba s invaliditetom kao i njihovu integraciju u zajednicu.

Oni najmlađi će moći zaigrati nogomet s igračima na 2 mala gola koja će biti postavljena na trgu, a moći će se s njima i fotografirati.

Igrači će dijeliti majice sa sloganom projekta ‘I ja sam dite zadarsko’ koji apelira na jednakost i uključivanje u društvenu zajednicu sve djece s posebnim potrebama!

Dio novca od prodanih ulaznica donirat će se Udruzi Cukrići – Zadar za kupnju inzulinskih pumpica, a na štandu na Trgu će biti postavljena i kutija u kojoj će građani također moći donirati sredstva, ali i kupiti ulaznice za utakmicu.

Dico zadarska, pridružite nam se na subotnjoj fešti!

Prodaja ulaznica:

Srijeda: 10.00-13.00 sati

Četvrtak: 10.00-13.00 sati

Petak: 15.00-20.00 sati

Subota: 10.00-16.00 sati

Covid testiranje ispod istocne tribine:

Petak: 15.00-20.00 sati

Subota: 10.00-16.00 sati

Cijena testiranja: 50 kuna

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...