Zadar nema trenera, Aco Petrović nema klub, a već su bili dobitna kombinacija!

Aleksandar Aco Petrović nije više trener talijanskog Pesara. Nakon samo jedne pobjede u prva četiri kola tamošnjeg prvenstva bivši izbornik Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Brazila podnio je ostavku, prenosi Tportal.

Iskusni hrvatski stručnjak je pojasnio razloge ovakvog svog poteza kojeg je povukao iznenađujuće brzo na samom startu sezone. Kao i uvijek, sa stilom.

‘Trener se prvi mora pogledati u ogledalo. Nije mi se svidjelo što sam vidio. Odlučio sam razgovarao s čelnicima kluba i  dati ostavku jer sam glavni odgovorni za stanje u momčadi’, poručio je Petrović.

U međuvremenu, kao što smo već pisali, Zadar je raskinuo suradnju s prvim trenerom Ivanom Perinčićem. Mladi je stručnjak bio projekt kluba s potpisanim ugovorom na tri godine. Ipak, nakon samo devet utakmica, šest poraza (četiri u ABA ligi u četiri odigrana kola) i tri pobjede (sve tri u HT Premijer ligi).

Pregovori s potencijalnim trenerima su u tijeku. U javnosti se pojavilo nekoliko imena.

U danima velikih valova na tržištu košarkaških trenera bez posla je ostao u Aco Petrović. Zapnu li pregovori Petrović bi mogao biti zanimljivo rješenje. On i Zadar su dobitna kombinacija još iz 2008. kada su Zadrani osvojili naslov prvaka Hrvatske. Letargičnu atmosferu u svlačionici sigurno može podignuti, a svakako bi bio ješka i za navijače.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...