Zaštitarska služba moći će ukloniti vijećnike sa sjednice Županijske skupštine

Uoči sjednice Županijske skupštine, predsjednik Antonio Vučetić dostavio je Prijedlog poslovničke odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika.

Vučetić predlaže izmjene članka 104. Poslovnika prema kojem će vijećnici smjeti govoriti samo o temi koja je predmet rasprave, odnosno ne govoriti o temi koja to nije. Upadicama se neće smjeti ometati govornika ili druge nazočne osobe, omalovažavati i vrijeđati ili na bilo koji drugi način remetiti red na sjednici.

Također, predložio je dodavanje stavki kojima će se propisivati dodatne mjere koje se mogu izreći vijećniku u slučaju kada svojim govorom ili ponašanjem remeti red na sjednici ili na drugi način krši odredbe Poslovnika.

Radi se o mogućnosti izricanja opomene nakon prvog nedopuštenog ponašanja na sjednici, opomeni s oduzimanjem riječi do kraja rasprave, mjeri udaljavanja sa sjednice nakon ponovnog nedopuštenog ponašanja, kao i određivanju prekida sjednice kada nije moguće održati red…

Najinteresantniji dio je onaj u kojem će se od zaštitarske službe moći zatražiti udaljavanje sa sjednice onih vijećnika koji remete mir.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...