Zaštitarska služba moći će ukloniti vijećnike sa sjednice Županijske skupštine

Uoči sjednice Županijske skupštine, predsjednik Antonio Vučetić dostavio je Prijedlog poslovničke odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika.

Vučetić predlaže izmjene članka 104. Poslovnika prema kojem će vijećnici smjeti govoriti samo o temi koja je predmet rasprave, odnosno ne govoriti o temi koja to nije. Upadicama se neće smjeti ometati govornika ili druge nazočne osobe, omalovažavati i vrijeđati ili na bilo koji drugi način remetiti red na sjednici.

Također, predložio je dodavanje stavki kojima će se propisivati dodatne mjere koje se mogu izreći vijećniku u slučaju kada svojim govorom ili ponašanjem remeti red na sjednici ili na drugi način krši odredbe Poslovnika.

Radi se o mogućnosti izricanja opomene nakon prvog nedopuštenog ponašanja na sjednici, opomeni s oduzimanjem riječi do kraja rasprave, mjeri udaljavanja sa sjednice nakon ponovnog nedopuštenog ponašanja, kao i određivanju prekida sjednice kada nije moguće održati red…

Najinteresantniji dio je onaj u kojem će se od zaštitarske službe moći zatražiti udaljavanje sa sjednice onih vijećnika koji remete mir.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...