Željko Pribanović: “U KK Zadru se svi treneri boje za svoje guzice. Klub nije privatna firma, novci su od naroda!”

Veliki entuzijast i nekadašnji igrač KK Zadar i reprezentacije bivše države koji je vodio i ABC školu košarke, Željko Pribanović Gaga (63), zbog bolesti se morao povući s mjesta trenera i rada s djecom. Pronašli smo ga u berbi maslina u Žmanu na Dugom otoku, gdje puni baterije. Gaga se osvrnuo na stanje u KK Zadar, voljenom klubu, gdje je ostavio svoju mladost.

– U svim kategorijama KK Zadra, od pretkadeta pa do seniora, treneri se boje za svoju guzicu i za svaki rezultat, kako ne bi dobili otkaz. Oni nemaju nekakav dugoročan kontinuitet rada i općenito neku viziju. Kupujemo Amerikance koje skupo plaćamo, evo konkretno, nedavni primjer je Harris koji je klub stajao sigurno 30 tisuća eura, znači pet tisuća eura mjesečno, plus još tri plaće zbog toga što su ga otpustili. Spomenut ću samo čitav niz Amerikanaca koji su prodefilirali kroz KK Zadar. Moram spomenuti kvalitetnog trenera Rajka Vidakovića kojeg su u klubu stalno degradirali, a on je čak bio i jedno vrijeme trener seniora. Ne smijem zaboraviti ni mlade stručnjake Luku Bujasa i Šimu Kraljevića, sve su to moji učenici, mogli su u KK Zadru biti makar pomoćni treneri, ali ne, klub ih ne želi. Bujas na primjer mora ići u Kolumbiju, ovdje im očito ne valja, govori Pribanović.

Da li mlađi igrači u prvoj momčadi zaslužuju više povjerenja ?

–  Treba dati što više prilike mladim nadama KK Zadra, Brali, Buljanu, Paponju, treba ih istrpiti, a ne isključivo gledati rezultat, treba ih gurnuti u vatru kad se utakmica odlučuje, a ne na plus trideset. Pogledajte samo preko granice, kod svih naših susjeda, serijski izbacuju mlade i odlične igrače, zato što im pružaju priliku da pokažu svoje vrijednosti, ali ne na plus trideset, nego od početka utakmice i kad se utakmica lomi u dramatičnim trenucima. Pazite, sve te momke treba istrpiti, i pored cijene rezultata !, kaže iskusni Pribanović.

U Gradskom vijeću Zadra trenutno se vodi velika polemika oko toga treba li KK Zadru dati tri milijuna kuna, vaše mišljenje ?

– Dajem potpuno pravo Eniju Meštroviću da se javno kaže tko su ti zaposlenici u KK Zadru, koliko ih ima u klubu i kolika im je plaća. To nije privatna firma, vlasnik je Grad Zadar, a ti novci su od naroda, radnika, to je njihov novac ! – oštar je Gaga .
Može li Enio tražiti sve to od KK Zadra ?

– Zašto se ne može znati koliko naš Amerikanac ima plaću, koliko imaju plaću ostali naši igrači, pa u Euroligi i NBA ligi cijeli svijet zna kolika je plaća igračima, o čemu mi pričamo ? Građani Zadra moraju znati gdje ide njihov novac, tko i za što su plaćeni svi zaposlenici u kompletnom pogonu, i popis poslove koji obavljaju, pita se brkati Gaga.

Gaga imate li još nešto za dodati ?

– KK Zadar je moj klub, uvijek će mi biti u srcu, ali jako sam nezadovoljan radom čitavog kluba. Odgovorni u KK Zadru moraju sjesti i otvoreno se dogovoriti što ustvari žele. Neka kažu da li žele za otprilike  četiri godine jedan stabilan klub, sa dva kvalitetna stranca, uz naše zadarske mladiće, ili ćemo kupovati igrače napamet i neprovjereno preko njihovih snimki s Youtubea. Ti na Youtubeu vidiš samo odlične poteze pojedinog igrača, nećete sigurno vidjeti slabe strane, završio je Željko Pribanović Gaga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...