Županijski stožer dao preporuku da se nastava 4. i 5. studenog održava uživo: “Škola može prijeći na C model ako to zahtijevaju epidemiološki uvjeti”

S obzirom da se u javnosti govori o prelasku svih škola na on – line nastavu te da  Stožer civilne zaštite Zadarske županije ne donosi  Odluke o načinu održavanja nastave u školama, već to rade lokalni stožeri uz suglasnost osnivača, županijski Stožer je u konzultaciji sa Službom za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar dao preporuku školama da nastavu za dane 4. i 5. studenog održavaju po A modelu, a na model C škola može prijeći ako to zahtijevaju epidemiološki uvjeti, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Kako navode, UO za obrazovanje, kulturu i sport Zadarske županije o tome je obavijestio sve škole kojima je osnivač Zadarska županija.

-U obavijesti uz ostalo stoji da  prelazak na drugačiji model održavanja nastave mora biti proveden sukladno dokumentu Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2021./2022., kojeg je donijelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u kolovozu 2021. godine. U tom dokumentu  je naveden način promjene modela nastave, te su ravnatelji škola zamoljeni  da postupaju sukladno navedenom i osnivaču dostavite traženu dokumentaciju, ukoliko imaju potrebu mijenjati model nastave, poručili su iz Županijskog stožera.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...