Županijski stožer dao preporuku da se nastava 4. i 5. studenog održava uživo: “Škola može prijeći na C model ako to zahtijevaju epidemiološki uvjeti”

S obzirom da se u javnosti govori o prelasku svih škola na on – line nastavu te da  Stožer civilne zaštite Zadarske županije ne donosi  Odluke o načinu održavanja nastave u školama, već to rade lokalni stožeri uz suglasnost osnivača, županijski Stožer je u konzultaciji sa Službom za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar dao preporuku školama da nastavu za dane 4. i 5. studenog održavaju po A modelu, a na model C škola može prijeći ako to zahtijevaju epidemiološki uvjeti, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Kako navode, UO za obrazovanje, kulturu i sport Zadarske županije o tome je obavijestio sve škole kojima je osnivač Zadarska županija.

-U obavijesti uz ostalo stoji da  prelazak na drugačiji model održavanja nastave mora biti proveden sukladno dokumentu Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2021./2022., kojeg je donijelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u kolovozu 2021. godine. U tom dokumentu  je naveden način promjene modela nastave, te su ravnatelji škola zamoljeni  da postupaju sukladno navedenom i osnivaču dostavite traženu dokumentaciju, ukoliko imaju potrebu mijenjati model nastave, poručili su iz Županijskog stožera.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...