Aktivnost zadarske policije na cestama; Jednom vlasniku vozila prijeti kazna od 36.500 kuna

Proteklog vikenda, policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 541 vozilo i vozača, a poduzeli su 188 represivnih mjera.

Iz prometa je isključeno 17 vozača i 2 vozila. U tom se vremenu dogodilo 8 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena.

Najveća koncentracija alkohola od 1,46 g/kg izmjerena je u nedjelju, 31. listopada u 02.17 sati, 59-godišnjem vozaču osobnog vozila Opel, zadarskih registarskih oznaka, kojeg su policijski službenici zaustavili prilikom kontrole prometa u Ulici Miroslava Krleže u Zadru.

Vozač je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Na području nadležnosti Postaje granične policije Gračac policija je provela akciju pojačanog nadzora teretnih vozila u prometu kojom prilikom je u petak, 29. listopada u 10.42 sati u Gračacu zaustavljeno teretno vozilo Scania zagrebačkih registarskih oznaka s pridodanim priključnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin.

Izvršenom kontrolom vozila i vozača, utvrđeno je ukupno devet prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, te je od vozača oduzeta nepripadajuća kartica u digitalnom tahografu. Zbog utvrđenih prekršaja protiv vozač su podnijeti optužni prijedlozi.

Ujedno, zbog utvrđenih prekršaja, trgovačko društvo sa sjedištem u dubrovačko-neretvanskoj županiji, kao vlasnik vozila, prekršajno je sankcionirano uz predviđenu novčanu kaznu od 36.500,00 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...