Anzulović nakon sinoćnjeg poraza: “Ovi momci stvarno dobro treniraju i nadam se da ćemo to prenijeti na parket”

Ekipa Igokee sinoć je nakon preokreta u trećoj dionici savladala ekipu Zadra u 9. kolu AdmiralBet ABA Lige. Zadar je dobro otvorio susret imao je i deset koševa viška, no previše ‘tehničkih grešaka’ u napadu, gosti su danas znali iskoristiti i na kraju kazniti.

Puno bolje je utakmicu otvorio Zadar od gostiju, tako je vrlo rano Zadar stigao do osam koševa plusa i tu u dva navrata. Prvi puta kod 11:3, da bi se to kasnije pretvorilo i u 16:8. Igokeu je u prvoj dionici od potpune katastrofe spašavao duo Ilić-Jošilo, pa je ‘samo’ +4 (16:12) stajalo na semaforu u korist Zadra.

Dobar Zadar mogli smo gledati i u nastavku, vrlo brzo smo stigli i do toga da na Zadrovoj strani stoji deset koševa plusa (26:16). Uslijedila je potom serija Igokee 4:11 kojom se sastav Dragana Bajića vratio u susret dvije minute prije kraja druge dionice. Baš nakon tog povratka Igokee u dvorani je došlo do problema s glavnim semaforom radi kojeg je rasplet druge dionice morao sačekati. Privremeno rješenje kako bi se ovaj dio susreta mogao završiti, bilo je resetiranje semafora na startne nule. Do kraja prvog poluvremena Igokea je smanjila vodstvo Zadra na 32:30.

Sve do prvog napada nastavka gosti iz Aleksandrovca nisu na susretu imali rezultatsku prednost. Sve je to ubačajem iza linije 6, 25 prekinuo Aleksa Radanov, iako to vodstvo nije bilo dugog vijeka susret je svoj tok iz onog u kojem je vodstvo držao Zadar, vrlo brzo prebacio u koš-za-koš. U novom sustavu igre bolje se snašla Igokea, koja je cijeli susret i zabijala zahvaljujući igri na mišiće, pa je zato i gostujuća ekipa imala vodstvo nakon tridesete minute susreta 49:55.

Uz koševe Dragana Ilića Igokea se u potpunosti razigrala, a Zadar je pokušavao agresivnom obranom i brzom tranzicijskom košarkom vratiti meč u svoju korist. Tricom Antabia Wallera, tri minute prije kraja Igokea je uvelike susret pretvorila u dobiveni, odnosno izgubljeni gledajući sa strane košarkaša Zadra. Još jedna okolnost koja na kraju susreta nikako nije išla u korist domaćih, osim finalnih 64:77, bila je i ta da su gosti uhvatili 12 skokova i imali devet asistencija više.

Igokeu je do pobjede s 19 ubačaja predvodio Antabia Waller dok je gostima uvelike u ostvarivanju cilja pomogao Dalibor Ilić koji je zabio 16. Justin Carter još jednom je bio najbolji pojedinac Zadra uz 18 koševa, a kapetan Dominik Mavra upisao je 10 poena.

Vladimir Anzulović, trener Zadra:

‘Čestitam Igokei na fer i sportskoj borbi i čestitam im na pobjedi koja je mogla otići i na našu stranu. Žao mi je što nismo iskoristili period igre u prvom poluvremenu u kojem smo mogli otići na prednost s većim brojem poena. Na kraju su presudile neke stvari u obrambenoj koncentraciji koju vježbamo. Ovi momci stvarno dobro treniraju i nadam se da ćemo u narednom periodu to prenijeti na parket.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...