Cestitka_Uskrs

Bez covid potvrde tri djelatnika jedne zadarske osnovne škole, u drugima jutro proteklo bez poteškoća

Covid potvrde koje dokazuju da je netko cijepljen, da je prebolio covid-19 ili je negativan od danas postaju obvezne za ulaz u javne i državne ustanove. Od jutros je zeleni kod ili negativan COVID test jedina ulaznica za škole – i za zaposlene i za vanjske korisnike prostora škole. Ukoliko nisu cijepljeni ili preboljeli covid-19, dužni su se testirati dva puta tjedno. Taj će se trošak pokrivati iz državnog proračuna, a oni bez covid potvrde neće moći na posao.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs očekuje u školama određene probleme dok se ne uhoda uvođenje covid potvrda, ali ne i velike poteškoće jer su škole dobile upute Stožera civilne zaštite i dodatne upute Ministarstva.

Velikih poteškoća ni otpora jutros u zadarskim osnovnim i srednjim školama nije bilo, kao ni bojazni da će učenici ostati ispred škola.

-Nitko nije ostao ispred škole, govorimo o jutarnjoj smjeni, iako ne mislim da će problema biti u popodnevnoj. Većina kolega se cijepila ili je preboljela Covid, a 32 djelatnika su jučer poslana na testiranje. Sve protječe po planu i pridržavamo se odluka Ministarstva, rekao nam je ravnatelj OŠ Petar Preradović, Ante Barać.

Mirno je bilo i u OŠ Šimuna Kožičića Benje, gdje se, kaže nam ravnatelj Dražen Adžić, svi pridržavaju uputa.

-Niti jedan djelatnik nije najavio da se neće testirati, niti je ikome danas zapriječen ulaz u školu. Imamo mi i popodnevnu smjenu, ali ako je suditi po situaciji od jutra, poteškoća ne bi trebalo biti ni u popodnevnim satima. Odgoj i obrazovanje djece su nam ipak svima primarni, poručio je Adžić.

Jutro ipak nije proteklo toliko glatko u OŠ Šime Budinića, gdje su, kako doznajemo, tri djelatnika odbila testiranje.

Od Tomislava Maričića, županijskog povjerenika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama u Zadarskoj županiji saznajemo da se nastava u zadarskim srednjim školama jutros odvijala bez poteškoća, te da nitko od profesora jutros nije negodovao zbog uvedene mjere.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...