Božinović potvrdio da se razmatraju nove mjere: “Najviše je nepravilnosti u radu kafića, nema razmaka među stolovima i ljudima”

Ministar unutarnjih poslova i čelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite na sjednici Vlade rekao je da se razmatraju nove mjere za suzbijanje epidemije.

“Inspektori su pojačali nadzor poštivanja mjera. Provedeno je 11.578 nadzora u tjedan dana, nepravilnosti se najviše odnose na rad kafića nakon 24 sata, nenošenje maski, nepridržavanje razmaka među stolovima i ljudima, nenošenja maski u javnom prijevozu… Izdano je 27 prekršajnih naloga”, rekao je Davor Božinović.

“Razmatramo nove mjere i o tome razgovaramo i na vrijeme ćemo izvijestiti javnost”, istaknuo je.

“Još uvijek traju razgovori, a javnost ćemo obavijestiti o zaključcima kad oni budu doneseni”, dodao je čelnik Nacionalnog stožera.

Govoreći o stanju s epidemijom na sjednici Vlade, premijer Andrej Plenković rekao je da ćemo vidjeti što će se događati u idućim danima.

“Stožer prati epidemiološku situaciju i razvoj koraka koje možemo poduzeti, no u svakom slučaju i dalje, a to ponavljamo otkako je cjepiva u izobilju, da je najbolja i najsigurnija mjera u borbi protiv virusa, koju imamo na raspolaganju, cijepljenje. I ovaj put pozivam sve koji se nisu cijepili da se cijepe, a oni kojima je vrijeme za treću dozu, da je prime”, rekao je Plenković.

Podsjetio je i na temeljne mjere zaštite, održavanje distance, nošenje maske, prozračivanje, izbjegavanje okupljanja, higijena ruku.

“Epidemiološku situaciju četvrtoga vala u najvećoj mjeri određuje broj necijepljenih. Dakle, necijepljeni određuju dinamiku epidemiološke situacije”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...