Bujan nam otkriva: “Juniori KK Zadra dobili pozivnicu od Eurolige! Ovo je ogromna stvar za klub”

Saznali smo napokon i jednu lijepu vijest što se KK Zadra tiče, naime, voditelj omladinskog pogona kluba Tihomir Bujan otkrio nam je kako su juniori KK Zadar dobili pozivnicu od Eurolige, najpriznatijeg natjecanja na Starom kontinentu!

Tiho, otkud sad odjednom Euroliga?

– Evo vašem mediju ću prvo otkriti, na nekakvo moje inzistiranje dobili smo pozivnicu od Eurolige za nastup na njihovom juniorskom turniru, koji će se održati u travnju sljedeće godine u talijanskom Vareseu. Iznimno mi je drago zbog toga, jer ovo je ogromna stvar za klub.

Tko bi financijski trebao pokriti taj turnir?

– Dobrim dijelom turnir će biti financiran od same Eurolige, jedan dio troškova pokrit će i KK Zadar. Nadam se samo kako će se zbog ovih Covid mjera ipak sve moći organizirati.

Što ova pozivnica znači za KK Zadar, prvenstveno juniore?

– Velika je stvar da se i mi napokon negdje pojavimo na košarkaškoj karti Europe, istaknuo bih, kako se pozivnica za ovaj turnir zna čekati i do tri godine, međutim, uspjeli smo sve isposlovati, najviše zbog toga što u omladinskom pogonu trenutno imamo dvadeset reprezentativaca u svim kategorijama, što dugo već nije bio slučaj. Prepoznali su u Euroligi našu vrijednost i rad u mlađim kategorijama, jako sam sretan zbog toga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...