Covid potvrde za sjednice vijeća? Pupić Bakrač: “Nemam je, niti ću se testirati u bolnici. Spriječite me ako možete”

16. studenog na rasporedu je nova sjednica Gradskog vijeća. Zamjenik pročelnice Ureda Grada Mislav Gazilj danas je vijećnicima poslao obavijest o pridržavanju epidemioloških mjera propisanih Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

U njoj piše kako pri8likom najavljenog okupljanja trebaju ispoštovati strogu mjeru distanciranja u razmaku od najmanje dva metra uz obavezno nošenje zaštitnih maski .

U prilogu također stoji kako vijećnici moraju biti spremni i na mogućnost da na budućim sjednicama posjeduju covid potvrdu.

Naime, ako Stožer zbog eventualnog pogoršanja epidemiološke situacije donese odluku kojom uvjetuje sudjelovanje na sjednicama predstavničkih tijela s odgovarajućom EU digitalnom potvrdom ili negativnim testom, ulaz u Gradsku vijećnicu Grada Zadra bio bi omogućen samo osobama koje bi zadovoljavale navedene kriterije.
Oni vijećnici koji nisu cijepljeni ili preboljeli covid, a nisu se testirali, u radu vijeća sudjelovat će putem videokonferencijske veze.

Na novonastale okolnosti odmah je reagirao Marko Pupić Bakrač iz Akcije mladih, koji najavljuje otpor.

Da li sam cijepljen i da li ću se eventualno cijepiti moja je osobna stvar. Covid potvrdu nemam niti ću je imati jer je smatram činom segregacije i kršenjem Ustava RH. Test mogu napraviti na licu mjesta ako će biti organizirano. Sigurno ga neću ići u bolnicu ga raditi jer je nekakvom tamo paratijelu Stožeru palo na pamet ograničavati moja Ustavna prava na neustavan način. Online sudjelovanje na sjednici ne prakticiram niti ću u budućnosti. Na sjednicu ću doći fizički prisustvovati, a Vi poduzmite mjere koje trebate da me u tome spriječite ako smatrate za shodno i mislite da možete, napisao je Pupić Bakrač.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...