DANI SJEĆANJA Željko Birkić i Marija Skoblar Kurta pobjednici memorijalne i edukativne utrke u Škabrnji

U subotu je u Škabrnji održana peta atletska utrka ‘Dani sjećanja na žrtve od Škabrnje do Vukovara’ na kojoj je sudjelovalo 170 atletičara.

Prije početka natjecanja, sudionici i uzvanici zapalili su svijeće i položili vijenac ispred spomenika masovne grobnice, pomolili se za sve poginule  branitelje i civile u Domovinskom ratu.

Među njima su bili general Mladen Mikolčević, pročelnik Zadarske županije za sport i kulturu Ivan Šimunić, načelnik Općine Škabrnja Ivan Škara, zapovjednik prvog Škabrnjskog samostalnog voda Marko Miljanić, hrvatski branitelj i predsjednik Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Zoran Gurlica, predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije Slobodan Miolović, predsjednik atletskog kluba Alojzije Stepinac Mladen Peša, predsjednik Atletskog športskog kluba Zadar Ivica Šola te treneri, roditelji i djeca.

Zapovjednik prvog Škabrnjskog samostalnog bataljuna Marko Miljanić podijelio je s djecom i svim prisutnima svoje sjećanje na najtragičniji dan za Škabrnju 18. studenoga 1991. godine.

Nakon toga održane su dječje utrke u rasponu od 100 do 500 m na kojima je sudjelovalo 150 malih atletičara poredanih u osam kategorija .

Svi sudionici dobili su prigodne spomen medalje, a najbolji i posebne medalje za svoje uzrasne kategorije.

Na glavnoj utrci dužine 5 km pobijedio je Željko Birkić iz Atletskog športskog kluba Rogovo iz Svetog Filipa i Jakova s rezultatom 19.09, drugoplasirani je bio Dragan Romić s vremenom  21.31 dok je treće mjesto osvojio Nicolo Dellavia iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac s rezultatom 22.45.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Marija Skoblar Kurta iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac s rezultatom 22.25, drugoplasirana Maja Kurta iz Atletskog kluba Fortius zaostala je za pobjednicom 15 sekundi, dok je treće mjesto pripalo Vanji Petrović iz AK Alojzije Stepinac s vremenom 23.49. Njima su pehare, medalje i majice uruči general Mladen Mikolčević i načelnik općine Škabrnja Ivan Škara.

‘Radostan  sam da sam prisustvovao ovom događaju koji je okupio velik broj djece mladih i odraslih. Volimo svoju Domovinu, poštujmo svoje svetinje, ne mrzimo jer mržnja ubija. Okrenimo se budućnosti  jer ona ostaje ovoj mladosti koja danas odaje počast svim žrtvama palim za stvaranje naše Domovine Hrvatske’, naglasio je general Mladen Mikolčević.

‘Sretan sam što se u Škabrnji održavaju atletske utrke već petu godinu zaredom. Vrijeme ja da u Škabrnji nikne i atletski klub koji će okupljati mlade’, izjavio je načelnik općine Ivan Škara.

Ivan Šimunić je u ime Zadarske županije poručio mladima: ‘Bavite se sportom, učite, razvijajte se jer samo onaj tko uči ima budućnost i opstojnost’.

‘Hvala svima koji su doprinijeli da se ova utrka održi usprkos epidemiološkim mjerama. Hvala Danijelu Tadiću, Rezi Javidiju, svim  voditeljima djece kao i osnovnoj školi Vladimir Nazor, sucima, volonterima i trenerima koji su doveli djecu na obilježavanje Dana sjećanja. Nadam se da se vidimo i dogodine’, zaključio je Slobodan Miolović ispred organizatora utrke Atletskog saveza Zadarske Županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...