Direktorica iz Pakoštana kupila devet nekretnina za samo 2 milijuna kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je 19. studenog, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv hrvatske državljanke (1960.) zbog počinjenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Okrivljenu 61-godišnjakinju se tereti da je 1. veljače 2018. u Pakoštanima, kao direktorica trgovačkog društva, sa suvlasničkim udjelom od pedeset posto, postupila s ciljem da si pribavi protupravnu imovinsku korist, odnosno da je zaključila u ime tog društva, kao prodavatelja, sama sa sobom kao kupcem tri kupoprodajna ugovora kojima je kupila ukupno devet nekretnina za iznos od 2.000.000,00 kuna.

Pritom je, tereti ju se, kupoprodajne cijene iz tih ugovora kompenzirala pozajmicama koje je navodno u označenom iznosu dala tom društvu, iako prije sklapanja navedenih ugovora nije sazvala skupštinu društva te izvijestila drugog člana uprave koji je također bio nositelj druge polovice poslovnih udjela društva o namjeri sklapanja inkriminiranih ugovora.

Okrivljenicu se tereti da je pritom bila svjesna kako je ukupna kupoprodajna cijena tih nekretnina bila znatno manja od njihove tržišne vrijednosti koja je iznosila 3.178.039,97 kuna, te da je ona, s osnova pozajmice, uplatila društvu iznos od 686.276,00 kuna, čime je na štetu tog društva stekla protupravnu imovinsku korist u iznosu od 491.763,97 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...