Dukić dodijelio osam Grbova Grada Zadra; Nikad više nagrađenih mladih ljudi…

Na 5. sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada Zadra gradonačelnik Branko Dukić dodijelio je osam Grbova grada Zadra.

Oni su pripali Udruzi dragovoljaca Hrvatske ratne mornarice, Udruzi dragovoljaca 112. brigade Hrvatske vojske, firmi Cognism koju su osnovali Zadranin Stjepan Buljat i Englez James Isilay, a koja zapošljava gotovo 250 djelatnika.

Nadgrađen je i dizajner Felix Šoletić koji je čak tri puta kandidiran za nagradu Emmy, a do danas je ostvario zapažene uspjehe u filmskoj umjetnosti.

Grb je zaslužila i Stela Čole, učenica trećeg razreda gimnazije Franje Petrića, višestruka dobitnica Oscara znanja i osvajačica Hrvatske matematičke olimpijade, Arijana Oreč iz Taekwondo kluba Zadar koja je osvojila treće mjesto na Europskom prvenstvu u kategoriji U21, Matej Nevešćanin iz Kluba za skokove u vodu Zadar koji je čak 45 puta okrunjen titulom prvaka u raznim kategorijama te Ivan Nekić iz boksačkog kluba Ares, dobitnik brončane medalje na Europskom prvenstvu.

– Usprkos pandemiji koronavirusa ova je godina bila iznimno uspješna, kako u kulturi, tako i u sportu te po zapaženim rezultatima mladih osoba i poslovnim uspjesima. Ove godine smo imali puno prijava, a najvrjednijima sam odlučio dodijeliti Grb Grada Zadra, kazao je gradonačelnik Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...