FOTO Mali maraton Nin-Zadar; Pobjednički pehari idu u Guadalajaru i Ljubuški

Iris Catalan iz španjolske Guadalajare i Ivan Bulić iz Ljubuškog pobjednici su 38. izdanja Malog maratona Nin-Zadar održanog u subotu u organizaciji Atletskog saveza Zadarske Županije.

Bulić je stazu dugu 16,7 km istrčao u vremenu 57:15 ostvarivši uvjerljivu pobjedu.

‘Često dolazim u Zadar i osjećam se uvijek ugodno. Zadovoljan sam utrkom, nije bio krize, sve sam odradio kako sam zamislio, a poslužili su nas i idealni uvjeti za trčanje’, rekao je zadovoljni Ljubušak nakon utrke. Najbližeg konkurenta ostavio je iza sebe više od osam minuta. Drugi je ciljem prošao Ante Špaleta iz AK Pakoštane (01:05:55), a treći Petko Drakulić iz AK Plitvice (01:07:10).

‘Prvi puta sam u Zadru i sigurno ću se vratiti. Uvjeti su bili odlični, mala kriza bila je na uzbrdici na predjelu Šepurina, ali brzo je prošla. Presretna sam’, rekla je pobjednica u ženskoj konkurenciji Iris Catalan koja je na cilj došla u vremenu 01:12:41. Drugo i treće mjesto osvojile su atletičarke Atletskog kluba Alojzije Stepinac Marija Kurta (01:16:14) i Vanja Petrović (01:19:10).

Najmlađi sudionik utrke bio je Marino Marčina, 17-godišnjak iz Luke s Dugog otoka, a najstariji 72-godišnji Jakov Teklić iz AK Marjan Split kojima su pripale posebne nagrade.

U utrci, koja se bodovala kao službeno natjecanje Prve hrvatske cestovne lige, sudjelovalo je sedamdesetak atletičara u 12 starosnih kategorija, sedam u muškoj i pet u ženskoj konkurenciji.

Tri prvoplasirana u sveukupnoj konkurenciji za nagradu su dobili pehara dok je po troje najboljih po kategorijama nagrađeno medaljama. Svi koji su istrčali utrku za uspomenu na ovaj sportski podvig kući su ponijeli medalju za sudjelovanje.

Pokrovitelji ovogodišnjeg izdanja Malog maratona Nin-Zadar bili su Grad Zadar i Zadarska županija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...