Građani u mjesec dana predali 32 bombe, 1,8 kilograma eksploziva, 5 mina…; PU zadarska: “Ne donosite oružje sami u postaju”

Tijekom mjeseca listopada građani su policiji  dragovoljno predali 7 komada vatrenog oružja, 43 komada rasprskavajućeg oružja, od čega 32 ručne bombe i 5 mina, 6 komada ostalih minsko-eksplozivnih sredstava, 2377 komada raznog streljiva te 1,8 kg eksploziva.

Građani koji su policiji dragovoljno predali navedene predmete neće biti niti prekršajno niti kazneno sankcionirani, radi čega ponovo pozivamo sve koji  još uvijek posjeduju oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji te na taj način svoj dom učine sigurnijim.

Iz PU zadarske ujedno upozoravaju građane da navedene predmete ne donose sami u policiju već da se jave u najbližu policijsku postaju, nakon čega će do njih doći policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka te ih preuzeti na siguran način.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“, provodi se neprekidno od 2007. godine te građanima omogućava da bez ikakvih sankcija policiji predaju oružje, dijelove oružja, streljivo, minsko-eksplozivna i slična sredstva.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti i na besplatan broj telefona 0800 8892.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...