Hrvatska i dalje tamnocrvena na korona karti, u Italiji i Španjolskoj još mogu naći dijelovi u zelenom

Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) objavio je u četvrtak novu kartu prema kojoj je Hrvatska ostala cijela tamnocrvena, a tamnocrvene su i brojne zemlje srednje i istočne Europe

Susjedna Slovenija je također u tamnocrvenom, a izvješća govore da je danas u toj zemlji manje zaraženih nego prethodnih dana, ali da je stanje i dalje vrlo teško.

Uglavnom ili u potpunosti u tamnocrvenom su i Austrija, Češka, Slovačka, Mađarska, Rumunjska, Bugarska, Grčka, baltičke zemlje i zemlje Beneluksa, dok su Njemačka i Poljska uglavnom u crvenome.

Italija, Francuska, Španjolska i Portugal su uglavnom u narančastom, s tim da je sjever Španjolske u crvenom i upravo danas stižu vijesti da se pandemija covida-19 u toj zemlji ponovo razmahala.

U Italiji i Španjolskoj se još uvijek mogu naći mali dijelovi zemlje u zelenom.

Irska je u tamnocrvenom, a Skandinavija u crvenom te s nekim dijelovima u narančastom.

ECDC objavljuje novu kartu o stanju pandemije u zemljama EU svakog četvrtka.

Crvena boja znači da je broj aktivnih slučajeva u posljednja dva tjedna između 75 i 200, a udio pozitivnih testova na covid-19 četiri posto ili više te da je ukupan broj slučajeva u 14 dana veći od 200, ali manji od 500.

Tamnocrveni su oni koji u 14 dana ukupno imaju 500 ili više aktivnih slučajeva. Brojevi se prate u odnosu na 100.000 stanovnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...