Ispravak teksta “Vlasnik ilegalnog doma u Biogradu u kojem se proširila korona: ‘Nije istina da nisu poduzete mjere”

Sukladno Zakonu o medijima u cijelosti prenosimo Zahtjev za ispravku netočne informacije objavljene na našem portalu;

“Obraćamo Vam se u ime našeg klijenta g. Mišela Tepše, predstavnika Obiteljskog doma za osobe treće životne dobi, Ivana Gundulića 26, Biograd na Moru, a povodom članka naslova “Vlasnik ilegalnog doma u Biogradu u kojem se proširila korona: ‘Nije istina da nisu poduzete mjere”, objavljen dana 14. listopada 2021. u 08:48 sati na web portalu Antena Zadar na stranici kojeg portala je Naslovno trgovačko društvo nakladnik, a u kojem članku su iznesene neistinite i netočne informacije kojima su povrijeđena prava i interesi naše stranke.

U ime našeg klijenta g. Mišela Tepše, na temelju članka 40. Zakona o medijima (“Narodne novine”, broj 59/2004., 84/2011. i 81/2013. , dalje u tekstu: Zakon o medijima) u vezi čl. 22, 41. i 42. Zakona o medijima, zahtijevamo da bez naknade objavite ispravak slijedećih netočnih i neistinitih informacija kojom su povrijeđena prava i interesi naše stranke.

Naime, iako u samom članku nije naznačeno ime i prezime vlasnika doma u Biogradu na Moru, koji vlasnik doma po navodima iz članka se nije pridržavao preporuka i uputa Zavoda za javno zdravstvo u cilju sprječavanja bolesti Covid-19 pa da bi se na taj način zarazilo 10 korisnika to je u istom naznačeno da se radi o domu Dalmatino, a svi građani grada Biograda na Moru, Zadra i šire okolice, prijatelji i poznanici naše stranke iz iznesenih navoda iz članka, mogu zaključiti da bi se radilo o našoj stranci, g. Mišelu Tepši.

Uz navedeno, Obiteljski dom naše stranke jedini je obiteljski dom na području grada Biograda na Moru, slijedom čega navedeno predstavlja dodatnu okolnost koja ukazuje da bi se članak odnosio upravo na našu stranku, g. Mišela Tepšu.

Budući su objavljene informacije netočne i neistinite, predlažemo da objavite ovaj zahtjev za ispravkom informacija povodom članka naslova “Vlasnik ilegalnog doma u Biogradu u kojem se proširila korona: ‘Nije istina da nisu poduzete mjere” objavljen dana 14. listopada 2021. u 08:48 sati na web portalu na stranici u kojem članku su navedene netočne i neistinite informacije i da se vlasnik doma

-nije pridržavao preporuka i uputa Zavoda za javno zdravstvo u cilju sprječavanja bolesti Covida-19, uslijed čega je 10 štićenika zaraženo;

-da je u međuvremenu otvorio još jedan potpuno neprijavljen dom:

-da je tijekom 2018. godine isto u gradu Biogradu od strane istog vlasnika otvoren jedan neprijavljen dom za starije i nemoćne;

Točno bi bilo da se vlasnik doma u cijelosti pridržavao preporuka i uputa Zavoda za javno zdravstvo u cilju sprječavanja bolesti Covid-19 što je u konačnici i utvrđeno inspekcijskim nadzorom od strane epidemiološke službe.

Budući da se vlasnik doma u cijelosti pridržavao preporuka i uputa Zavoda za javno zdravstvo u cilju sprječavanja bolesti Covid-19, to nije točno da bi 10 štićenika bilo zaraženo zbog nepridržavanja preporuka i uputa kako je naznačeno u članku.

Nadalje, netočna je informacija da bi g. Tepša otvorio još jedan potpuno neprijavljen dom. Točno bi bilo da je osnovano trgovačko društvo čiji je isti direktor, a preko kojeg društva bi se osnovala Ustanova za pružanje usluge smještaja starijim i teško bolesnim odraslim osobama, dok samo trgovačko društvo trenutno ne pruža usluge smještaja starijim i teško bolesnim odraslim osobama, budući da se tek radi na izvođenju radova na samoj ustanovi te ishođenju relevantne dokumentacije, a o čemu saznanja imaju sve relevantne institucije.

Isto tako nije točno da je tijekom 2018. godine istu u gradu Biogradu na Moru od strane istog vlasnika otvoren jedan  neprijavljen dom za starije i nemoćne. Točno bi bilo da je otvaranje doma bilo u pripremi, no zbog činjenice da nisu ishođeni potrebni uvjeti, g. Tepša nije niti podnosio zahtjev za ishođenjem licence za obavljanje djelatnosti, slijedom čega dom nije niti otvoren.

Nepotpuni su navodi iz članka da bi dom Dalmatino u Biogradu dobio rješenje za rad s 18-oro korisnika, a već iduće godine ih je imao 38-ero, pa mu nadležno Ministarstvo 2018. izdaje rješenje o zabrani rada.

Točno bi bilo da je Ministarstvo bilo upoznato sa svim ugovorima sklopljenim sa štićenicima, da su svi štićenici imali materijalne, medicinske, prehrambene i sve druge uvjete koji su bili nužni, odnosno da su bili zadovoljeni svi minimalni tehnički uvjeti za obavljanje djelatnosti.

Sukladno odredbi članka 40., 41. i 42. te u vezi čl. 22. Zakona o medijima, zahtijevamo da se objavi ispravak ovdje navedenih netočnih informacija te očekujemo da se pod poveznicom uz navedenu netočnu i neistinitu objavljenu informaciju, objavi i ovaj ispravak netočne i neistinite informacije, kao i da i isti ispravak bude popraćen jednakim prostorom na Vašem portalu kako obzirom na tekst, font teksta, tako i grafiku.”

Mišel Tepša kojeg zastupa odvjetničko društvo Župić i partneri

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...