Legendarnom treneru Valčiću nisu u stanju osigurati godišnju ulaznicu: “Ne dolazim jer me sram, ne želim da me policija tjera”

Razgovarali smo sa legendarni trenerom KK Zadra, profesorom Lucijanom Valčićem (79), koji je sa Zadrom je 1974/.75. došao do polufinala Kupa europskih prvaka. A tada su Igrali Krešimir Ćosić, Giuseppe Pino Giergia, Doug Richards, Nedjeljko Mišo Ostarčević , Čedomir Ćiro Perinčić, Branko Skroče, Zdravko Jerak, Bruno Marcelić, Tomislav Matulović i ostali.

Profesore Valčić, odlazite li na utakmice Zadra?

– Sram me je doći na utakmice KK Zadra, neugodno mi je jer ne znam uopće kako ući u dvoranu, i ne želim se sramoti pa da me tjera policija. Pitao sam neke ljude blizu kluba da mi se omogući besplatna godišnja ulaznica, mislim da je kao bivši trener zaslužujem, do dan danas mi nisu odgovorili. Konkretno, još prije mjesec dana pitao sam Umberta Piasevolija iz Škole košarke Zadar da se malo raspita oko te moje godišnje ulaznice, nema odgovora i to je to.

Kako komentirate loše igre Zadra u ABA ligi, gdje su pokopani na zadnjem mjestu ljestvice?

– Gledam Zadar i Igokeu na Tv i pitam se tko je Zadar, a tko Igokea, ne poznajem nikoga od igrača KK Zadra, osim Mavru koji je bio kod nas u školi košarke. Mišljenja sam, kako je već dugi niz godina kroz klub prošlo dosta bivših isluženih hrvatskih košarkaša, od Erjavca, Maloče itd., i tako je svake sezone, potpuno ista priča. Dogodine će se opet kupiti šest, sedam novih igrača, a pitam se zbog čega, kupit će ih kako bi se borili za ostanak u ABA ligi, što je smiješno i neshvatljivo.

Kakvo je vaše mišljenje o Hrvatskoj ligi?

– Ma ta liga je na nivou onih nekadašnjih radničkih sportskih igara, koji je smisao igranja takve lige i biti njen prvak, i slaviti protiv nekih tamo slabašnih i do jučer potpuno nepoznatih momčadi.

Hoće li ipak krenuti što na bolje u KK Zadar?

– Ne znam, ali malo ću se našaliti, možda ima još neki trener kojeg nisu doveli, možda neki iz Čakovca ili Slavonskog Broda. Htio sam reći, uzimaju se treneri sa strane, bilo kakvi, pored naših zadarskih trenera koji su u klubu, ne znam zašto.

KK Zadar nema novaca, možda je i to problem što igrači ne daju maksimum svojih mogućnosti?

– A što ovi naši igrači što igraju za Zadar igraju mukte, ovi koji su dovedeni sa strane svi imaju besplatan hotel ili stan, hrane se a la carte, i još dobiju keš za ono što pružaju na parketu. Pitam ja vas tko to plaća. I još nešto, postoje pretkadeti, kadeti, juniori, pa gdje su ti naši domaći igrači.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...