Luka Modrić taj poziv nikad neće zaboraviti: “Plakao je poput djeteta kad sam mu rekao”

Urednik prestižnog France Footballa Pascal Ferre imao je posljednjih šest godina tu čast osobno obznaniti osvajačima Zlatne lopte da su došli do ponajveće, ako ne i najveće, individualne nagrade koju nogomet poznaje. Među njima bio je i Luka Modrić.

Svjetsko prvenstvo 2018. i cijela ta sezona kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije omogućilo je dobiti ono što mnogi samo sanjaju. I ne samo to, time je uspio prekinuti 11 godina dominacije Cristiana Ronalda i Lionela Messija, dvojca koji se od 2007. do “Modrićeve 2018.” izmjenjivao u osvajanju nagrade.

– Plakao je poput djeteta kada sam ga nazvao i rekao mu da je osvojio Zlatnu loptu – prepričao je Ferre.

Time je zapravo otkrio način na koji ceremonija funkcionira. Ali, nije da nogometaši saznaju danima unaprijed da su osvajači, to se radi ili na dan ili dan prije. Pojasnio je Ferre to kroz situaciju s ovom godinom.

– Vrlo smo oprezni i ime pobjednika je velika tajna. U šest godina, koliko sam zadužen za nagradu, nisam napravio nijednu pogrešku. Ono što mogu reći je to da ni pobjednik još ne zna da je osvojio Zlatnu loptu – naglasio je i time dao do znanja da već zna novog pobjednika. Dodjela nagrade za ovu godinu održat će se sutra, 29. studenoga, od 18:50 u Parizu, a glavni favoriti za njeno osvajanje su Lionel Messi i Robert Lewandowski.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...