Marko Pupić Bakrač odriče se vijećničkog mandata dok se ne ukinu covid potvrde

Marko Pupić Bakrač, ‘heroj’ zadnje održanog prosvjeda ispred Gradske uprave koji je odbio ulazak na sjednicu Vijeća s valjanom covid potvrdom, neko vrijeme neće obnašati zastupničku dužnost.

Pupić Bakrač više je puta javno dao obećanje kako nema namjeru ishoditi covid potvrdu, budući da ovu mjeru smatra nezakonitom i neustavnom.

Pokušaj njegovog slobodnog ulaska u vijećnicu zadnji je put pretvoren u pravi mali skandal u kojem su intervenirali pripadnici Civilne zaštite Grada Zadra, zaštitari Mediteran securityja, ali i sama policija.

Pred okupljenim prosvjednicima kazao je kako će se radije odreći mandata u gradskoj vlasti, nego popustiti pred pritiskom odluka nametnih od strane Stožera.

“Moj zdravstveni karton je moja osobna stvar. Ako ovo stanje potraje, ja više neću biti vijećnik. Dakle, ovo što radim nije radi političke karijere. Vlast koja krši zakon nije vlast, već režim”, kazao je javno.

Sada, bez mnogo detalja, potvrđuje rečeno.

“Kao što sam obećao narodu i Vama zamrznuti ću mandat u Gradskom vijeću Grada Zadra. Opširnije o tome ću Vas izvijestiti na konferenciji za medije u ponedjeljak, 22. studenog 12 sati ispred Prve policijske postaje, napisao je u službenom pozivu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...