Na telefon u Poliklinici se ne javlja nitko, a sestra igra Candy Crush

Svakodnevno čitamo vijesti kako je pandemija korona virusa znatno opteretila zdravstveni sustav. Bolnice su u više navrata bile prisiljene odgađati operacije, kontrolne preglede i sve ono što nije hitno ili onkološki zahtjevno, dok istovremeno nedostaje liječničkog i ostalog medicinskog kadra.

No, u zadarskoj Poliklinici, ako je suditi prema iskustvu koje je šef Županijske organizacije SDP-a Jure Zubčić potkrijepio fotografijom, nonšalantno se odolijeva pritisku.

Prenosimo njegov status:

Što se događa s Općom bolnicom Zadar?

Da je zdravstveni sustav pod pritiskom zbog pandemije je svima jasno, ali bolnica u Zadru je na rubu funkcionalnosti.

U prilogu je slika s brojem poziva koje sam danas ušutio Općoj bolnici Zadar da se u niti jednom slučaju nije nitko javio. Da nisam jedini, dokaz je i druga slika s upućenim pozivima mog poznanika. Također nije nitko podigao slušalicu. O pristojnosti pojedinih i kad podignu slušalicu nekom drugom prilikom.

Danas sam i bio u prostorijama poliklinike te svjedočio (ne prvi put) po meni sramotnoj sceni. Liječnik preko cijelog hodnika prepunog ljudi viče sestri ime i prezime pacijenta te dijagnozu. Pravo pacijenta na privatnost? Ljudskost? Profesionalnost?

Takvo ponašanje ne ovisi o napregnutosti sustava kao ni o sredstvima već samo o ljudskosti i profesionalnosti. Naravno, čast izuzetcima kojih ima i koji na sreću nisu tolika rijetkost.

Nisam mislio, ali nakon današnjih događaja objavljujem i sliku koja je snimljena 13.05.2021. na kojoj sestra, na očigled pacijenata, igra candy crush.

Dok se urušavaju kolone bombona u popularnoj igrici urušava se i zdravstveni sustav!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...