Načelnik Galovca se za vrijeme mandata zaposlio u Mülleru, je li istovremeno primao novac poreznih obveznika i lanca drogerija?

Dugogodišnjeg načelnika Galovca Marina Gulana netko je prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. Razlog – načelnik se za vrijeme svog mandata, na nešto manje od godinu dana zaposlio u Mülleru.

Prijavitelja je mučilo pitanje kako Gulan može istovremeno dobivati novac poreznih obveznika i lanca drogerija?

No, da sukoba interesa nije bilo, odlučeno je na sjednici spomenutog držanog tijela.

“Postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Marina Gulana, općinskog načelnika Općine Galovac, neće se pokrenuti, jer iz prikupljenih podataka i dokumentacije, a u vezi okolnosti promjene načina obnašanja dužnosti općinskog načelnika Općine Galovac, uslijed zasnivanja radnog odnosa u trgovačkom društvu Müller u razdoblju od svibnja 2016. godine do veljače 2017. godine, ne proizlazi da bi dužnosnik počinio povredu neke od odredbi Zakon o sprječavanju sukoba interesa , stoji u dijelu obrazloženja.

Naime, Povjerenstvo je od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje dobilo podatke iz kojih proizlazi kako je Marin Gulan od 1. kolovoza 2010. godine do 30. travnja 2016. godine bio prijavljen na puno radno vrijeme u Općini Galovac.

Od 3. svibnja 2016. do 28. veljače 2017. dužnosnik je bio prijavljen na puno radno vrijeme u trgovačkom društvu Müller, a od 1. ožujka 2017. godine nadalje opet na puno radno vrijeme u Općini Galovac.

Povjerenstvo napominje kako je načelnik Gulan svoj mandat u razdoblju od svibnja 2016. do kraja veljače 2017. godine obnašao kao volonter, uz pripadajuću naknadu, stoga ne vide da problem da je u tom periodu primao plaću iz Müllera.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...