NOVA ANKETA Većina je za covid-potvrde u kafićima, restoranima, teretanama, frizerskim salonima…

HRrejting, objavljen u središnjem Dnevniku HRT-a, govori o covidu, tj.odnosu ispitanika prema odabranim mjerama za suzbijanje pandemije donesenima u drugim europskim zemljama.

 

Polovica nije za lockdown za necijepljene

Evo što ispitanici misle o uvođenju lockdowna za necijepljene, koji tako ne bi smjeli izlaziti iz kuće osim s opravdanim razlogom, primjerice nabavke hrane ili odlazak na posao, kao što to uvodi Austrija.

Njih 55.5% ne bi podržalo tu mjeru, dok ih 39.4% odgovara da bi podržali lockdown za necijepljene. Mali postotak ne zna ili ne želi odgovoriti.

 

Polovica podržava covid-potvrde za kafiće, restorane…

Na pitanje podržavate li uvođenje covid-potvrda za ulazak u kafiće restorane, frizerske salone, teretane, po uzoru na Njemačku i Italiju, većina ispitanika, njih 55%, podržava tu mjeru, a oko 40% ne.

Mjeru uvođenja covid-potvrde za sve zaposlene u javnom i privatnom sektoru, kao što je to napravila Italija, podržalo bi 53.5% posto ispitanika, a oko 40% ne bi. Ostali ne znaju ili ne žele odgovoriti.

 

O covid-potvrdama u vjerskim objektima i obavezi za školarce

Slijedi pitanje o uvođenju covid-potvrda za sve vjernike na molitvama u vjerskim objektima, kao što je to u Sloveniji. Gotovo 53% ispitanika podržalo bi tu mjeru, a njih 39.5% ne bi.

Posljednje pitanje odnosi se na uvođenje covid-potvrda za učenike srednjih škola, koji bez njih ne bi mogli pohađati nastavu. 60% ispitanika ne bi podržalo tu mjeru, a 33% bi podržalo uvođenje covid-potvrda za srednjoškolce.

Istraživanje je provedeno od 15. do 17. studenog na uzorku od 1400 ispitanika. Najveća pogreška uzorka je +/- 2.62%, a pouzdanost istraživanja 95%.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...