Nova nada za oca i osmero mališana; U humanitarnoj akciji za obitelj Torić prikupljeno više od milijun i pol kuna

Hrvatska još jednom pokazuje veliko srce. Manje od tjedan dana nakon objave priče o Mateu Toriću, samohranom ocu osmero djece iz Zadra, u humanitarnoj akciji “Kuća za Dijaninu dicu” prikupljeno je više od milijun i pol kuna.

Akcija je pokrenuta kako bi se prikupio novac za adekvatan dom obitelji Torić nakon što je majka ovoga ljeta preminula od karcinoma.

Akcija traje do 1. ožujka, a jučer joj se pridružio i zadarski nadbiskup Želimir Puljić koji je primio cijelu obitelj i dao svoj prilog.

“Skupilo se milijun i šesto tisuća kuna. Prije sedam dana mi je to bilo nemoguće. Otvara nam se mogućnost da možemo imati veliku kuću. Nekoliko kuća sam pogledao ali bit ću oprezan jer znam da kuća koju su nam pomogli građani Hrvatske, i to od srca, mora biti lijepa izvana i iznutra jer to je pomoć od građana. Zato ću još gledati”, kazao je Mateo za RTL.

Mateo je otkrio i na kojem području će tražiti kuću.

“Mislio sam dio od Novog Bokanjca preko Plovanije, taj kružni dio Zadra. Pošto sam samohrani roditelj djeca će rasti, odlaziti u srednje škole, fakultete, tako da im taj dio grada bude dostupan”, kazao je.

Komentirao je i primanje kod zadarskog nadbiskupa Puljića.

“To nam znači puno. Bio je to lijep susret i stvarno nas je obradovao. Dao nam je potporu i veliku podršku u svemu tome. Od srca mu zahvaljujemo”, kazao je Mateo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...