Od utorka covid potvrde, danas se očekuju gužve na punktovima za testiranje

Od utorka, 16. studenoga, prilikom dolaska na posao svi javni i državni zaposlenici, kao i oni u tijelima na lokalnoj razini, morat će predočiti EU digitalnu potvrdu. Za one koji nisu cijepljeni ili nisu preboljeli covid, uvodi se sigurnosna mjera obveznog testiranja na koronavirus.

Dužnosnici, službenici i zaposlenici dužni su potvrde pokazati osobi koju ovlasti poslodavac, a to se odnosi i na stranke koje dolaze u njihove prostore, objasnio je u petak na press konferenciji Nacionalnog stožera potpredsjednik Vlade Davor Božinović. Kontrola će se provoditi pomoću covid go aplikacije i traje vrlo kratko, dodao je.

Oni koji odbiju testiranje ili pokazati potvrdu, ne mogu ući u radni prostor, istaknuo je.

Uvođenje covid-potvrda u državnom i javnom sektoru planirano je od ponedjeljka, ali je odgođeno za jedan dan. Naime, kako je objašnjeno iz Stožera, predviđeno je da se u ponedjeljak ljudi testiraju. Danas se, stoga, očekuju ogromne gužve na mjestima za testiranje.

HZZO je objavio popis certificiranih laboratorija i popis ustanova primarne zdravstvene zaštite (PZZ) u kojima je moguće obaviti testiranje i izdavanje EU digitalnih covid-potvrda.

Tablice možete pogledati na ovom LINKU.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...