Otac i sin iz Bibinja osuđeni za otmicu romskog dječaka, ugurali ga u automobil i odvezli u Gaženicu

Na Općinskom sudu u Zadru, zbog protupravnog oduzimanja slobode 16-godišnjaku, na uvjetne kazne zatvora od jedne godine s rokom kušnje od četiri godine osuđeni su 53-godišnji otac i njegov 31-godišnji sin iz Bibinja.

Optužnica ih je teretila da su 7. kolovoza 2013. godine oko 17 sati na plaži Kod križa u Sukošanu, obojica uhvatili za ruke 16-godišnjaka i nasilno ga ugurali u automobil  i pod prisilom odvezli u Gaženicu.

To su napravili pod optužbom da je 16 godišnjak ukrao torbicu s novcem, mobitelom i dokumentima koja je bila u vlasništvu 31-godišnjaka.

53-godišnjak je držao 16-godišnjaka cijelo vrijeme za ruku, a za to vrijeme je 31-godišnjak krenuo u pravcu Gaženice te mu govorio da laže i da mu j… majku cigansku, te da će, ukoliko ne vrati novce njega i njegovu obitelj istjerati iz Bibinja.

U Gaženici su zaustavili automobil i od nepoznate osobe zatražili posudu u koju su ulili more i naredili mu da opere krv sa usana, te ga zatim odvezli u prostorije Druge policijske postaje gdje su policajcima rekli da je ukrao torbicu.

Maloljetnik je opovrgnuo da je ukrao torbicu i dodao kako ga je jedan od muškaraca udario šakom u nos uz riječi: “Priznat ćeš na silu”.

Rekao je kako se uplašio ovog događaja, te da, kada ga se sjeti ne može zaspati. Na plaži gdje je taj dan igrao odbojku nisu ga pitali želi li poći s njima, već su ga samo ugurali u auto.

Optuženi 31-godišnjak je rekao da mu je torbica nestala dok je bio na moru i dodao kako je 16-godišnjak dobrovoljno sjeo u auto i rekao “idemo na policiju” i da će tamo reći sve što zna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...