Otkrili ga otisci prstiju; 20-godišnjak naoružan nožem pljačkao trgovine u večernjim satima

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je 16. studenog, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv 20-godišnje hrvatskog državljanina zbog počinjena dva kaznena djela razbojništva.

Okrivljenog 20-godišnjaka tereti se da je u dva navrata, i to 26. lipnja 2020. te 1. lipnja 2021. u večernjim satima ušao u trgovine trgovačkog društva u Zadru, te uz prijetnju nožem od djelatnica tih trgovina zatražio da mu predaju novac, što je jedna od djelatnica, u strahu za život, i napravila te mu predala iznos od 2.856,00 kuna, dok je u drugom navratu 1. lipnja 2021. okrivljenik sam uzeo iz registar blagajne, nakon što ju je otključao ključem koji je bio u njoj, iznos od 2.670,00 kuna te pobjegao.

Budući da je okrivljeni 20-godišnjak nakon počinjenog prvog kaznenog djela procesuiran zbog više kaznenih djela protiv imovine i osuđen na zatvorsku kaznu koju izdržava u ovom trenutku, nije podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora. Okrivljeni 20-godišnjak je za opisana počinjena dva kaznena djela razbojništva otkriven provedbom dokaznih radnji biološkog i daktiloskopskog vještačenja rezultati kojih su ga izravno povezali s počinjenim kaznenim djelima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...