Petra (15) iz Starigrada nakon moždanog udara uči hodati i govoriti, obitelj treba pomoć!

Petra Adžić iz Starigrada ima samo 15 godina. Mlada djevojka 19. lipnja doživjela je oblik moždanog udara uslijed prsnuća urođene arteriovenske malformacije na području malog mozga te je hitno prebačena na bolničko liječenje u KBC Zagreb.

– Rečeno nam je da su joj šanse za život nikakve te joj je nakon tri operacije i boravka na odjelima intenzivnog liječenja i neuropedijatrije, uspostavljena dijagnoza potpune oduzetosti i odsustvo govora. Rehabilitacijom u Krapinskim toplicama, Petra se ponovno počinje samostalno hraniti, pričati i hodati uz hodalicu ili asistenciju. Njen boravak tamo bliži se kraju te smo u fazi pregovora sa zagrebačkom poliklinikom koja bi je, nadamo se, nakon Nove godine, primila na robotsku neurorehabilitaciju – navodi Petrina obitelj.

No cijena samo jednog terapijskog ciklusa, ovisno o vrsti vježbi koje se budu provodile, kreće se između 15.000 i 20.000 eura.

“Ovim putem želim od srca zahvaliti u ime cijele obitelji na svoj potpori, lijepim i ohrabrujućim riječima, kao i financijskim sredstvima koja smo primili u proteklih pet mjeseci. Nisam mislio da ću se ikad naći u ovoj situaciji, al ovim putem vas molim da podijelite ovaj post i broj računa na koji ćemo pokušati skupiti nešto novca da pružimo našem borcu sve što zaslužuje i da se što prije vrati svom uobičajenom životu, kaže brat Frane.

Uplatiti se može na ime Petra Adžić, broj računa: HR5924070003238110221, otvoren u OTP banci.
Devizni račun : HR5924070003238110221 BIC (Swift) kod : OTPVHR2X.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...