Pijani vozač (61) krivudao po cesti i ignorirao policiju; Odbio je alkotest i prenoćio u postaji

Na prometnicama na području Policijske uprave zadarske policija je i tijekom ovog vikenda pojačano nadzirala promet te zabilježila ukupno 167 prometnih prekršaja.

Najveći broj vozača, njih 35 je prekršajno sankcionirano zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 30 zbog prekoračenja brzine, 24 je prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola te 7 zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka, tj. prolaska za vrijeme trajanja crvenog svijetla.
Zbog korištenja mobitela u vožnji, prekršajno su sankcionirana 4 vozača,  4 vozača zbog nepropisnog pretjecanja, 2 vozača zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava te 3 vozača zbog prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom. Zabilježena su i 2 prekršaja zbog vožnje bez upaljenih dnevnih svjetala na vozilu te još 56 različitih prometnih prekršaja.

Iz prometa je isključeno 28 vozača i 3 vozila. U tom se vremenu dogodilo 15 prometnih nesreća u kojima je je jedna osoba smrtno stradala, jedna osoba je teže te su dvije sobe lakše ozlijeđene.

Od ukupno 24 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 18 vozača, alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu između 0,51 i 1,00 g/kg,  od kojih 7 vozača u dobi od 31 do 40 godina.

Također, kod 5 mladih vozača, u dobi od 18 do 24 godine, izmjerena je koncentracija alkohola u nadzoru prometa. Kod 1 mladog vozača do 0,50 g/kg te kod 4 mlada vozača između 0,51 i 1,00 g/kg.

Najveća koncentracija alkohola od 1,87 g/kg izmjerena je u nedjelju, 14. studenog u 18.00 sati u Kruševu, 64-godišnjem vozaču osobnog vozila zadarskih registarskih oznaka, koji je izazvao prometnu nesreću u kojoj je izgubio nadzor nad vozilom te izletio izvan kolnika i zadobio lakše tjelesne ozlijede. Protiv vozača podnosi se Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici su u Biogradu u nedjelju, 14. studenog u 17.50 sati zaustavili osobni automobil bez registarskih oznaka s kojim je upravljao 27-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran.

Dok su policijski službenici u subotu, 13. studenog u 20 sati u Ulici Nikole Turkalja u Gračacu, uočili osobno vozilo Volkswagen zadarskih registarskih oznaka koje je u vožnji krivudalo kolnikom. Koristeći zvučne i svjetlosne signale, policijski službenici pokušali su ga zaustaviti, na što se 61-godišnji vozač oglušio te nastavio vožnju do Plitvičke ulice gdje se zaustavio. Prilikom kontrole, u vidno alkoholiziranom stanju odbio je alkotestiranje te kod sebe nije imao osobne dokumente, nakon čega je doveden u prostorije policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...