Policija na Voštarnici zatekla maloljetnike s paketićima marihuane; Jedan je nabavio, a drugi konzumirao drogu

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime,  u petak, 26. studenog 2021. godine iza 22 sata na području Voštarnice policija je zatekla dvije maloljetne osobe kojom prilikom je kod jedne pronađena droga marihuana. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, pronađena droga, u količini oko 4,5 grama pakirano u dvije pojedinačne PVC vrećice, oduzeta je od maloljetne osobe, poradi čega se protiv nje podnosi Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Protiv druge maloljetne osobe, zbog sumnje da je prethodno nabavila navedenu drogu, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi se kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom rujna i listopada, osobito u dane vikenda  provodili nadzor te preventivno – represivne aktivnosti i nadzore ugostiteljskih i drugih objekata kako bi zaštitili mladež od neprihvatljivih i rizičnih čimbenika, nastavljajući s navedenim aktivnostima i tijekom studenog.

U noćnom izlasku nakon 23 sata bez pratnje roditelja, staratelja ili druge punoljetne osobe u navedenom razdoblju na području grada Zadra i okolice zatečeno je 5 osoba mlađih od 16 godina koji su predani roditeljima, dok su tijekom mjeseca studenog zatečene dvije maloljetne osobe.

Na prodajnim mjestima na različitim lokacijama grada Zadra zatečeno 6 maloljetnika u kupnji duhanskih proizvoda. Protiv trgovaca koji su maloljetnike uslužili duhanskim proizvodima, podnesena je obavijest nadležnom državnom inspektoratu na daljnje postupanje sukladno čl. 23. Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda.

Protiv dva vlasnika ugostiteljskih objekata podneseni su optužni prijedlozi po čl. 13. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, zbog usluživanja alkoholnim pićima 4 maloljetne osobe.

Policija će i u narednom periodu na području cijele Policijske uprava zadarske provoditi ovakve ciljane aktivnosti, a sve roditelje i odgojno-obrazovne djelatnike, kao i ostale građane, ovom prilikom pozivamo da se s povjerenjem obrate policiji ukoliko imaju saznanja o činjenju prekršaja prema mladima (usluživanje i prodaja alkoholnih pića, prodaja duhanskih proizvoda maloljetnicima, klađenja kao i drugih nedozvoljenih radnji koje im štete).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...