Porez na uloške s 25 na 5 posto; Glasovac: “Za borbene avione Vlada ima, a ne želi se odreći novaca kojeg žene uplaćuju”

Iako ih je Vlada već odbila, oporbene zastupnice kreću u novu ofenzivu za ukidanje menstrualnog siromaštva. Pokrenule su peticiju.

Od Vlade traže da bude odgovorna i smanji porez na ženske higijenske potrepštine s 25 na 5 posto jer istraživanje riječke nevladine udruge ParRiter pokazuje da čak trećina žena štedi na menstrualnim proizvodima, prenosi RTL.

“Za Rafale koji koštaju milijardu i 100 milijuna kuna Vlada ima, a odreći se 130 milijuna kuna koje žene uplaćuju u državni proračun na temelju ovog poreza, samo zato što su žene, Vlada neće. To vam dovoljno govori o prioritetima”, rekla nam je Sabina Glasovac (SDP), saborska zastupnica.

“Kino ulaznice su trenutno na pet posto PDV-a, kino ulaznice koje nisu nužne. To je opcionalno dobro. Ono što je nužno svim ženama na svijetu, higijenski proizvodi, e oni moraju biti na 25 posto”, poručuje Katica Glamuzina, klub Socijaldemokrati.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...