Puntamičani se nakon korona pauze vraćaju nastupima; Kuliš: “Pokazali smo da se znamo nositi s otegotnim okolnostima”

Košarkaši Sonik Puntamike vraćaju se nastupima u HT Premijer ligi nakon jednog preskočenog kola zbog pojave koronavirusa u njihovim redovima. Slijedi gostovanje u Vukovaru u nedjelju 14. studenoga, u 17.30 sati (HRT 2), gdje će kao gosti odigrati susret 10. kola  protiv zagrebačkog Furnira.

Igrat će se u gradu heroju povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Trener Puntamičana Stipe Kuliš je veliki optimist pred susret s Furnirom, i od svojih momaka očekuje borbu do zadnjeg atoma snage.

– Sutra ujutro krećemo put Vukovara, svi koji su preboljeli koronu su na raspolaganju, Luka Tomas još uvijek nije sanirao ozljedu i neće igrati, imamo još nekih sitnih povreda, ali ne želim otkrivati baš sve karte, upravo zbog našeg protivnika, da ne sazna baš sve, to nam je jako bitno, govori Kuliš.

Furnir ima dvije pobjede u prvenstvu, vi četiri, ali i utakmicu manje, Zagrepčani su nezgodna momčad?

– Slažem se, bit će to dvoboj dva stila košarke, imaju jaku centarsku liniju, dok mi preferiramo brzu, dinamičnu, motoričnu i tranzicijsku igru, analizira Stipe.

Korona vas je malo poremetila, baš kad ste ušli u jedan pozitivan ritam?

– Već i ranije smo znali pokazati da se znamo nositi sa određenim otegotnim okolnostima, naš čvrsti karakter mi daje za pravo biti optimist kako će protiv Furnira sve izgledati u redu. Opet ću pred svoje igrače postaviti zadatak odigrati jaku obranu, uostalom, po tome smo postali i prepoznatljivi, obrana je naše primarno oružje, kazuje strateg Puntamike.

Vukovar grad heroj će biti domaćin utakmice s Furnirom, komentar?

– Iznimna mi je čast što upravo Sonik Puntamika ima tu privilegiju da pred Tv kamerama odigra susret u Vukovaru,kako bi se prisjetil svih žrtava Domovinskog rata, kao i žrtava Vukovara i Škabrnje, ponosan je Stipe Kuliš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...