Pupić Bakrač pisao svom poslodavcu: “U ugovoru o radu nigdje ne stoji da moram obavljati bilo kakva cijepljenja”

Vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač koji je jučer odbio testirati se i tako ishoditi covid potvrdu za sudjelovanje na sjednici Gradskog vijeća, svoje neslaganje prema odluci Stožera odlučio je podijeliti i na svom primarnom radnom mjestu.

Još jučer je istaknuo kako njegovo priklanjanje mišljenju Slobodnih ljudi Zadar nije politikantstvo, već uvjerenje koje će zastupati i ispred svog poslodavca.
Kao državni veterinarski inspektor zasposlen u Ministarstvo poljoprivrede, iz resora je primio email s uputom o načinu provedbe posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, nakon čega je na dresu ovog tijela državne uprave uputio odgovor.

“Sukladno Ustavu RH moje je osobno pravo da odlučujem o medicinskim tretmanima koje ću poduzeti uključujući cijepljenja i testiranja. Podaci o cijepljenju i testiranju dio su mog zdravstvenog kartona čiji podatci su moja osobna stvar prema Zakonu o zaštiti prava pacijenata. Također u ugovoru o radu koji smo potpisali nigdje ne stoji da moram obavljati bilo kakva cijepljenja ili testiranja kao uvjet rada i pristupa radnom mjestu. Stoga molim da mi za Uputu koju ste poslali dostavite zakonsku osnovu iste odnosno čl. Zakona i Ustava koji Vas ovlašćuju da tražite navedeno u Odluci budući u čl 52 Zakona o sustavu državne ustanove jasno stoji da čelnik tijela državne uprave donosi propise i naredbe (ne upute) kad je za to izrijekom zakonom ovlašten”, napisao je.

Pupić Bakrač, podsjetimo, jučer je decidirano kazao kako će prije napustiti vijećničku dužnost, nego pokleknuti pred provedbom mjere o obaveznim covid potvrdama.
Je li spremn ići do kraja spreman i riskirati i svoju radnu poziciju, preostaje za vidjeti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...