RACIJA U ZADRU U ilegalnom klubu utvrđeno više od 40 prekršaja, u dva kafića zatečeni gosti iza ponoći, mjere su se kršile i na košarkaškoj utakmici

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su proveli nadzor nad više ugostiteljskih objekata i više raznih drugih okupljanja, te sukladno zakonskim odredbama, osobe koje se nisu pridržavale propisanih nužnih epidemioloških mjera prekršajno sankcionirali.

Kako doznajemo iz PU zadarske, u pet objekta na području grada Zadra i jednom objektu na biogradskom području su utvrđena kršenja mjera.

Naime, dva ugostiteljska objekta su zatečena u prekoračenju radnog vremena te su u njima zatečeni gosti koji su bili posluživani pićima. Zbog utvrđenog prekršaja iz čl. 9 Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, dostaviti će se obavijest Državnom inspektoratu.

U jednom ugostiteljskom objektu na području grada Zadra, prilikom obavljanje nadzora, u unutrašnjosti je zatečen djelatnik koji nije koristio zaštitnu masku, te je prekršajno sankcioniran zbog prekršaja iz čl. 47. st 2. t. 9 Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

U noćnom klubu na otvorenom koji se nalazi kod etno naselja uz Jadransku cestu utvrđen je čak 41 prekršaj.

-U suradnji s Državnim inspektoratom obavljen je nadzor nad objektom u Zadru na adresi ulica 84. Bojne Gardijske brigade Termiti bb kojom prilikom su policijski službenici utvrdili 41 prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti iz čl. 47. st 2. t. 9., zbog nenošenja zaštitnih maski, te dva prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Turistička inspekcija Državnog inspektorata u objektu utvrdila je neregistrirano obavljanje ugostiteljske djelatnosti te je korisniku objekta (usmenim) rješenjem na zapisnik zabranjeno obavljanje neregistrirane ugostiteljske djelatnosti u predmetnom objektu, a rješenje je izvršeno pečaćenjem objekta. Osim upravnog postupka, bit će pokrenut i prekršajni postupak protiv vlasnika i korisnika prostora.

Isto tako prilikom sportskog događanja u Zadru, na kojem su bili prisutni gledatelji, policijski službenici su 4 osobe sankcionirali zbog nenošenja maske temeljem odredbi Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti iz čl. 47. st 2. t. 9.

Policija i dalje apelira i poziva građane na odgovorno ponašanje te najavljuje i daljnje kontinuirano provođenje, kako samostalno tako i u suradnji s drugim nadležnim institucijama, nadzora rada ugostiteljskih objekata te pridržavanja nužnih epidemioloških mjera i to posebno u dane vikenda”, poručuju iz PU zadarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...