S Poluotoka na područje Crvenih kuća seli povijesna ljekarna Varoš, gravitirat će joj 15 tisuća građana

S Poluotoka odlaze Zadarska županija i stara ljekarna Varoš.

Kako je rečeno na jučerašnjem Kolegiju župana, 23,35 milijuna kredita planira se utrošiti za uređenje, adaptiranje i opremanje poslovnih zgrada na adresi Ivana Mažuranića (prostori bivše vojarne) u kojima će se na jednom mjestu nalaziti sve županijske službe.

Upravno vijeće zdravstvene ustanove Ljekarna Zadar je na sjednici održanoj koncem rujna donijelo Odluku o preseljenju ljekarne Varoš s četiri kantuna, točnije adrese Ulica Borelli 1 na Crvene kuće, odnosno adresu Antuna Dobronića 2.

Nakon preseljenja promijenit će naziv u Ljekarna Zadar – Ljekarnička jedinica Crvene kuće.

Razlog preseljenja je neprofitabilnost poslovanja u srcu grada.

“Pokazatelji poslovanja jedne od tri ljekarničke jedinice u razdoblju od 2018. godine do rujna 2021. godine ukazuju na negativni trend te se u cilju zadržavanja pozitivnog poslovanja te usklađivanja dostupnosti ljekarničkih usluga na području grada Zadra predlaže preseliti ljekarničku jedinicu na područje MO-a Crvene kuće”, kazano je na Kolegiju.

Prijedlog je predstavila Franka Krajnović, v. d. pročelnica za zdravstvo.

Na javno objavljeni poziv za dugoročni zakup ili kupnju poslovnog prostora javio jedan zainteresirani ponuditelj koji je ponudio prostor za dugoročni zakup, a cijena godišnjeg najma će iznositi 225 tisuća kuna.

– Odabiru lokacije za novu ljekarničku jedinicu prethodio je poziv ustanove za iskazivanje interesa za dugoročni zakup ili kupnju poslovnog prostora na području Benkovačke ceste, Zagrebačke ceste i Ulice 4. gardijske brigade čije stanovništvo gravitira mjesnim odborima Smiljevac, Crvene kuće, Bili brig, prostor je pomno odabran, a bit će dostupan za gotovo 15 tisuća Zadrana, kazala je Krajnović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...