Šimunić: “Ako situacija u nekoj školi nije osobito ozbiljna, bolja je nastava uživo. Ravnatelji neka se jave stožeru”

Iako bi sukladno preporuci na nacionalnoj razini svi učenici trebali ostati kod kuće ovaj tjedan, a u četvrtak i petak imati online nastavu, to ipak neće biti tako baš svugdje.

Za A model nastave odlučili su se na zadarskom području. Preciznije, škole čiji je osnivač županija, dakle izvan Grada Zadra, dobile su mogućnost za nastavu uživo. Tu mogućnost iskoristilo je 35 od 45 škola u kojima epidemiološka slika nije nepovoljna.

“Ako situacija u pojedinoj školi nije osobito ozbiljna, što se tiče broja zaraženih, onda svakako je preporuka da se ide na A model. Mi smo u obavijesti školama također stavili jednu dodatnu uputu da se ravnatelji mogu ako imaju dvojbi, A ili C model da se obrate stožeru kako bi iskomunicirali s epidemiolozima situaciju, analizirali i odlučili što dalje”, rekao je Ivan Šimunić, pročelnik za školstvo Zadarske županije za RTL.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...