Studenti samo s Covid potvrdama na Veterinu i Filozofski u Zagrebu, što je sa Zadrom? Vican: “Ja nisam zakon, nastava ide normalno”

Studenti koji nemaju važeću EU digitalnu Covid potvrdu od 15. studenoga 2021. godine neće moći prisustvovati niti jednom obliku nastave, kao ni boraviti na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu.

Sličnom modelu priklonili su se na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Iako će se nastava od 15. do 26. studenog odvijati online, pri ulasku u zgradu fakulteta od 15. studenog svi studenti moraju imati Covid potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili negativan antigenski ili PCR test.

Obavezno cijepljenje tako na mala vrata ulazi u obrazovne institucije.

Dijanu Vican, rektoricu zadarskog Sveučilišta upitali smo što mogu očekivati naši studenti.

Kod nas se nastava odvija normalno, izuzev ako je netko bolestan ili u izolaciji, onda je može pratiti online. Za predavanja još uvijek ne tražimo Covid potvrde. Ja nisam zakon i ne mogu samostalno donijeti takvu odluku, preporuke idu u tom smjeru, ali pričekat ćemo konačne odluke Stožera. Imamo pet i pol tisuća studenata i 650 djelatnika, zbog čega rizik je velik, ali s druge strane, mi za razliku od nekih fakulteta u Hrvatskoj imamo jako puno prostora i male skupine na predavanjima, kaže nam Vican.

Sjetimo, svi zaposlenici u državnim i javnim službama morat će od idućeg tjedna imati Covid potvrde, kao i građani koji će se koristiti tim uslugama. Covid potvrde uvest će se uskoro i u obrazovni sustav, u škole i na fakultete, a detalje će u petak, 12. studenoga otkriti ministar Radovan Fuchs.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...