SUSRET PUN NAPETOSTI Zadar preokrenuo nakon drame u Krešinom domu i svladao žilave Goričane

Košarkaši Zadra u susretu su 10. kola HT Premijer lige rezultatom 82:81 savladali goste iz Velike Gorice. U susretu prepunom napetosti, momci iz Zadra ipak su se uspješno obranili od napada žilavih Goričana i time upisali novu Premijerligašku pobjedu!

Iako su Zadrani vrlo dobro otvorili susret uz vrlo čestu visoku prednost, gosti iz Velike Gorice nakon svog lošeg izdanja počeli su hvatati konce u ovom susretu. Zadrani su nakon prve četvrtine imali vodstvo od 25:19.

Puno bolju igru ponudili su gosti u drugom djelu u kojem su u potpunosti sustigli korak s domaćinima pa su tako i poveli nakon nešto više od tri minute igre. Zadrani nisu izgledali dobro tijekom drugih deset minuta, pa je tako Gorica imala prednost jednaku Zadrovoj na kraju prvih deset minuta (+6) kod rezultata 37:43.

Preko Daria Drežnjaka koji je igrao jako dobro Zadar je vraćao tok susreta u svoju korist. Ruku na srce, bilo je to polako, no sigurno. Uz pomoć Justina Cartera rezultatski plus Gorice koji je u jednom momentu stigao i do +10 (50:60) istopio se istekom tridesete minute. Zadar je tako serijom 11:0 na svom kontu imao koš prednosti (61:60).

Zadnja dionica otvarala je mogućnosti za vrlo zanimljiv rasplet susreta što se na kraju i dogodilo. Dobar dio vremena igrala se igra koš-za-koš, najveća prednost jedne od ekipa tijekom te dionice ne bi bila veća od 2-3 koša, no voda je uvelike do ušiju došla strategu na klupi Zadra Vladimiru Anzuloviću kada je Gorica tri minute prije kraja susreta stigla do pet koševa prednosti. Možda stvar ne bi toliko loše izgledala da su Zadrani imali rješenja u napadu, no to već jedno izvjesno vrijeme nije bio slučaj. Zadar je izgledao izgubljeno, i onda je red došao na Martina Junakovića koji je uzeo loptu u svoje ruke i doveo Zadrane na prag preokreta koji se i dogodio nakon ukradene lopte Dominika Mavre i koša Justina Cartera. Gorica je imala napad za pobjedu koji nije iskoristila, a ona sekunda na semaforu koja je ostala nakon minute odmora domaćina prošla je prebrzo i time je priča ovog susreta bila završena rezultatom 82:81 za domaćine.

Za Zadrane s 20 koševa, 5 skokova i 6 asistencija odličnu partiju pružio je Martin Junaković, Dario Drežnjak još jednom je pokazao kako je ključan kotačić u ‘Zadrovom stroju’ s 18 koševa dok je svoju dobru igru u dresu Zadra još jednom potvrdio Justin Carter s 13 koševa i 7 skokova. Dobro formu potvrdio je kod gostiju Marko Baković koji je ubacio 19 koševa, a bivši igrač Zadra, Karlo Uljarević, za goste je brojao do 16 koševa.

Trener Zadra, Vladimir Anzulović: ‘Čestitam dečkima što su pokazali borbu kada je bilo najpotrebnije. Siguran sam da ako nastavimo ovim putem, ovakve utakmice ćemo u budućnosti pobjeđivati uz veću razinu lakoće. Sigurno da nam u prilog nije išla teška utakmica i borba u Podgorici, no najbitnije je da smo na kraju ipak upisali pobjedu.‘

Igrač Zadra, Dario Drežnjak: ‘Teška utakmica, imali smo dobro otvaranje i nakon što smo poveli u prvoj četvrtini pali smo u nastavku utakmice. Oni su rezultat okrenuli u svoju korist, igrali su dobro, pogađali su teške šuteve i držali su vodstvo cijelo vrijeme. Ono što je najvažnije je da smo svojom borbom preokrenuli susret i na kraju upisali pobjedu.‘

Trener Gorice, Bože Radoš: ‘Ja bih se prvenstveno htio zahvaliti igračima na jednoj vrhunskoj partiji, pridržavali su se svega što smo se dogovorili no jednostavno na kraju nije bilo dovoljno koncentracije u obrani, nismo pravilno zagrađivali čime su neke lopte otišle na Zadrovu stranu i to je presudilo. Zadar se u trećoj četvrtini vratio jer je imao veću energiju, ali mi smo također igrali dobro, vraćali smo se, utakmica je bila u egalu. Bilo je prostora i mislim da smo držali Zadar ‘na konopcima’ svih 40 minuta. Još jednom za kraj bih čestitao mojim momcima.‘

Igrač Gorice, Karlo Uljarević: ‘Mislim da je utakmica bila dobra, i teška za obje strane. Držali smo Zadar 39 minuta u neizvjesnosti, no na kraju pobjeda je ipak otišla na stranu Zadra. Tu su najveću ulogu odigrali neki skokovi u napadu i neki naši promašeni ziceri. Zadar je pokazao da je ipak razina više od nas. Ipak nismo se predali do samog kraja i na kraju je taj jedan poen odlučio susret. Čestitam Zadru na pobjedi i svojoj ekipi i treneru na borbi.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...