Cestitka_Uskrs

U petak starta Advent! Otvaraju ga Pips, Chips & Videoclips, stižu i Daleka obala, Neno Belan, Cambi…

Adventska čarolija se vraća na zadarski poluotok i donosi lijep božićni ugođaj uz mnoštvo dobre zabave.

Puno događanja, prigodnih programa, dobre spize, zabave za djecu i roditelje uz koncerte probranih domaćih estradnih imena kratki su sadržaj šestog izdanja Adventa u Zadru. Kao i dosad, organizatori manifestacije su Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra i Tržnica Zadar.

Uz dodatno okićene promenadne blagdanske prostore u atriju palače Cedulin i na Forumu, središnje mjesto radnje opet će biti trgovi Petra Zoranića i Pet bunara, na kojima se smjestilo 24 ugostiteljske kućice i atraktivna otvorena koncertna pozornica.

Ugostitelji će u adventskim kućicama pripremati zanimljive i ukusne delicije, među kojima će se pored uobičajene zimske ponude pronaći i pravih eno-gastro iznenađenja!

Tridesetšestodnevna manifestacija započinje u petak, 26. studenog velikim koncertom Pips, Chips & Videoclipsa, a već sutradan, u subotu 27. studenog na istom mjestu nastupit će zadarski meštri dobre fešte Rockatansky Band. Uz izvedbe brojnih legendarnih ostvarenja, koncert Pipsa bit će pravi užitak za one koji prepoznaju i cijene kvalitetni rock zvuk na domaćoj glazbenoj sceni. Bend će izvesti stilski raznovrstan materijal, u rasponu od kabaretskog popa do žestokog punka u pravoj maniri svog eklektičnog autorskog stila. Nadamo se kako će vrijeme dopustiti nesmetano održavanje ova dva vrhunska koncerta za otvaranje Adventa.

U slučaju lošeg vremena, organizatori će se truditi organizirati koncerte u drugom terminu kako Zadrani, posjetitelji i ugostitelji ne bi bili zakinuti za izvrsnu zabavu i program.

Sve informacije o programu i eventualnim promjenama pratite na službenoj web stranici www.advent.zadar.travel i Facebook profilu pod nazivom „Advent u Zadru – Đir po gradu”.

Na sajmu će se svakodnevno odvijati zabavni program od 17 do 24 sata, dok tijekom jutarnjih sati, osim za Badnjak i Silvestrovo, kućice neće raditi.

Vikendima će se na pozornici izmjenjivati poznata glazbena imena poput Daleke obale, Bang Bang Banda, Nene Belana i njegovih Fiumensa, Massima Savića, grupe Forum, grupe Cambi, Đani Maršana te ekipe iz TV emisije A strana Vjeko Ključarić, Eni Jurišić, Dino Purić, Bruna Oberan.

Kao i proteklih godina, tijekom blagdanskog razdoblja dio trgovaca, ugostitelja i kulturnih ustanova sudjelovat će u manifestaciji ‘Điru po gradu’.

Brojni restorani ponudit će prigodne menije po pristupačnim cijenama, trgovine zanimljive ponude, akcije i popuste, muzeji dodatne programe i akcije na ulaznice i suvenire.

Također će popuste na ulaznice za svoje programe nuditi HNK Zadar, Kazalište lutaka Zadar i Koncertni ured.

“Đir po gradu” je projekt u organizaciji Grada Zadra zajedno s partnerskim institucijama: Udruženje obrtnika Zadar, Turističku zajednicu Grada Zadra, Hrvatsku gospodarsku komoru – Županijsku komoru Zadar i Obrtničku komoru Zadarske županije.

Posjetitelji Adventa moraju imati EU Covid potvrdu. O detaljima ulaska, pročitajte na poveznici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...