U Zadru akcija suzbijanja prekršaja mladih i alkoholiziranih vozača, u nadzoru maksimalan broj policajaca

U noći 20./21. studenog (subotu/nedjelju) na području Policijske uprave zadarske provoditi će se ciljana preventivno represivna akcija usmjerena na suzbijanju prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i droga te prekršaje koje su počinili mladi vozači

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja ove vrste, a posebno prometnih nesreća uzrokovanih nepropisnom i neprilagođenom brzinom kretanja vozila.

Uz pojačano alkotestiranje vozača i testiranje vozača na prisutnost opojnih droga u organizmu, policijski službenici sankcionirat će i druge prekršaje, upravljanje vozilima za vrijeme zabrane, a posebice nekorištenje sigurnosnog pojasa, nezakonitu uporabu mobitela za vrijeme vožnje i nepropisnu brzinu.

Pozivamo vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, te da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...