Vučetić: “Cijepio sam se i opet ću, a histerija prosvjednika veći je problem od virusa. Masa ne traži istinu”

Marko Vučetić, predsjednik Gradskog vijeća kojeg su prosvjednici protiv korona ovog tjedna mjera zvižducima i galamom ispratili na Narodnom trgu jer nije stao uz njih u buni protiv covid potvrda u javnim i državnim institucijama, sada je javno progovorio o svom stavu na temu cijepljenja, ali i okupljanja na trgovima diljem zemlje protiv odluka Stožera.

Vjeruje suvremenim medicinskim spoznajama, cijepio se i opet će to učiniti.

“Kada je riječ o virusu COVID-19, medicina i rastuće medicinsko znanje će s njime izaći na kraj. U to nema sumnje. Iako sadašnje medicinske spoznaje nisu na onoj razini na kojoj će biti buduće medicinske spoznaje o ovom virusu, u sadašnjim medicinskim spoznajama, i iz tih spoznaja proizašlim rješenjima, treba tražiti jedini legitiman i učinkovit odgovor na probleme koje sada uzrokuje koronavirus. Medicinsko znanje raste i usavršava se. Zbog toga uvijek koristim medicinska rješenja za zdravstvene probleme. I to sadašnja rješenja. Upravo zato, u svakom trenutku svoje sadašnjosti, koristim sadašnja medicinska znanja i medicinska rješenja za sve zdravstvene probleme. Koronavirus ne predstavlja izuzetak. Cijepio sam se i cijepit ću se, u svojoj sadašnjosti i sa sadašnjim cjepivima. Oni koji spoznaje o koronavirusu crpe iz okultnih ili teško locirajućih izvora, kao što je to njihova fantazija i dosluh s nedefiniranim duhovnim silama, pribjeći će histeriji”, napisao je za Autograf.

Dotiče se i psihologije mase. Mišljenja je da prosvjednici ne traže istinu, zbog čega su kao skupina opasniji od samog virusa.

“Histerija rađa masu i održava se u masi, masa je njezina snaga. Sam virus, ma koliko opasan i poguban bio, ne čini i ne stvara toliki problem kao histerija. Virus je medicinski problem i jedino i isključivo medicina može izaći na kraj s virusom”, drži.

Progovara i o predstavnicima Crkve koje se sve češće može vidjeti na okupljanjima Slobodnih ljudi u Zadru.

“Masa se rasipa po ulici i traži očitovanje. Ona ne nastupa kao sugovornica, njoj sugovornici ne trebaju. Ona ne traži i ne nudi istinu, nego dogmatizira urotničku slutnju o kraju svijeta, baš kao što dogmatizira i vlastitu ulogu da se herojski bori protiv kraja toga svijeta. Ne čudi stoga što se na neartikuliranim prosvjedima protiv mjera donesenih od strane Stožera sve češće pojavljuju svećenici, redovnice, redovnici i vjeroučitelji koji Boga ne promatraju kao milostivo i za čovjeka zainteresirano biće, nego kao osvetnički, metafizički virus s nebesa koji se obračunava s neistomišljenicima na zemlji”.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...